Welcome to the new FlexRadio Community! Please review the new Community Rules and other important new Community information on the Message Board.
If you are having a problem, please refer to the product documentation or check the Help Center for known solutions.
Need technical support from FlexRadio? It's as simple as Creating a HelpDesk ticket.

V3 Doesn't like Maestro

K1ESE
K1ESE Member ✭✭
edited May 2020 in Maestro
I had great hopes for V3 and my Maestro.  They fixed the bug that caused the Maestro to occasionally lock up the radio, local or remote, when using CW for an extended period.  That was great news!

However,  The Maestro keeps going to some default profile when connecting to a radio, necessitating resetting of all parameters.  I worked with the Help Desk and got the local profile working after resetting the radio, but can't reset the remote radio for a while until I can physically get there.

SmartSDR has had none of these profile issues.

More importantly, the CW keying from the Maestro is awful.  It drops elements and introduces long pauses.  The sidetone sounds fine, but when you listen on another radio it's a mess.  After complaints from other hams trying to copy the CW, I  finally listened with the other radio and the problem was obvious.  In order to operate CW I have had to use a Remote Rig setup.

I thought I would study the documentation from version 3 and the profiles, but it doesn't exist.

Any suggestions?

Comments

  • Mike-VA3MW
    Mike-VA3MW Administrator, FlexRadio Employee, Community Manager, Super Elmer, Moderator admin
    edited April 2019
    Hi John

    Eric, who is working with you on this leads our Engineering teams from what I can tell in your support ticket.  You can't go much higher.  

    Mike

  • K1ESE
    K1ESE Member ✭✭
    edited May 2020
    I didn't start a help ticket on the poor CW.  I figured one issue at a time would be best.  Right? 

    In any event, I am wondering if it is just my Maestro or if these problems are common.  

    If common problems, I will expect that future updates will fix them.  If just me, especially the CW issue, then I'd like to know that and won't bother the community.

    John
  • Bob - W7KWS -
    Bob - W7KWS - Member ✭✭
    edited April 2019
    You are not bothering this member of the Community. In complete contrast, it's extremely helpful to be able to keep up with these things. It helps me to know what to look out for & how to address the issue if I have a similar occurrence.
  • k3Tim
    k3Tim Member ✭✭✭
    edited April 2019
    I tried this with 6500 (V3) direct wired to Maestro and CW is fine when listened on a second receiver.  With WiFi link not so much as the WiFi link was dropping packets. 
    Read an earlier post about setting MTU size:

    https://community.flexradio.com/flexradio/topics/v3-no-waterfall-when-using-smartlink?topic-reply-list

    I had Smartlink running at a remote location, that previously was causing 10% drop. With the above adjustments packet drop was zero.  Eric and Michael had some outstanding information.  Something seems to have changed. Obviously is network link is bad CW will be also.

    Hope this helps....

    Tim



Leave a Comment

Rich Text Editor. To edit a paragraph's style, hit tab to get to the paragraph menu. From there you will be able to pick one style. Nothing defaults to paragraph. An inline formatting menu will show up when you select text. Hit tab to get into that menu. Some elements, such as rich link embeds, images, loading indicators, and error messages may get inserted into the editor. You may navigate to these using the arrow keys inside of the editor and delete them with the delete or backspace key.