Flashing red power switch

  • 1
  • Question
  • Updated 1 month ago
I have just received my new Flex 6600. Switched it on with a green flashing light on the power switch. This turned into a flashing red light, like a letter O and despite loads of attempts, that is how it remains. Any ideas? 73 de Roger, G3LDI
Photo of Roger Cooke

Roger Cooke

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes

Posted 3 months ago

  • 1
Photo of Jon - KF2E

Jon - KF2E

  • 646 Posts
  • 192 Reply Likes
How many times is it flashing? If you count the flashes and look in the hardware manual it will tell you what the fault is.


Photo of Burt Fisher

Burt Fisher

  • 1080 Posts
  • 380 Reply Likes
I am guessing the letter O means three?
One red flash: Fan malfunction
• Two red flashes: Software crash
• Three red flashes: Boot failure
I get Two guaranteed every time I go on CW at over 80 watts and don't hit the ATU no matter what the SWR is prior to hitting the ATU.
(Edited)
Photo of Greg - N8GD

Greg - N8GD

  • 218 Posts
  • 82 Reply Likes
The OP stated it flashed "like a letter O" so that would be 3 flashes and according to previously posted information, that indicates a boot failure.  Time to open a Help Desk ticket.
Photo of Winston VK7WH

Winston VK7WH

  • 248 Posts
  • 42 Reply Likes
Roger, have tried a cold reboot? I have a 6700 so the procedure is probably different, but it will be in the manual. Something like holding the power switch until the rig shuts down completely, remove power for 60 seconds, replace power and turn the rig back on

Otherwise, as Greg mentioned, time to open a Help Desk ticket

Good luck Winston
Photo of Bill -VA3WTB

Bill -VA3WTB

  • 2974 Posts
  • 655 Reply Likes
Try disconnecting power cord from the radio 20 seconds then plug it back in and try again.
Photo of Greg - N8GD

Greg - N8GD

  • 218 Posts
  • 82 Reply Likes
I guess I skipped a couple of critical points.  Yes, a complete power disconnect for 20-30 seconds, then reconnect and restart.  A factory reset can also be tried.  If all that fails, go to the Help Desk!
Photo of Hunter - K3IE

Hunter - K3IE

  • 27 Posts
  • 1 Reply Like
Hi Roger,

I have the same symptom with my recently delivered 6600 - opened a Help Desk ticket this afternoon.

Were you able to resolve the issue in the field or did you have  to send it back to Flex?

- Hunter K3IE
Photo of N2TTA

N2TTA

  • 35 Posts
  • 3 Reply Likes
I have same problem today. Red light flashing three times. Reset mane times - nothing. Any idea?
Photo of Chuck

Chuck

  • 5 Posts
  • 0 Reply Likes
Did you remove power for 10-15 seconds (disconnect the Power Pole connector to be sure), then replace power, and then press the power button to initiate a normal startup?  If that does not work, then a help desk ticket is indicated.
Photo of N2TTA

N2TTA

  • 35 Posts
  • 3 Reply Likes
Yes, many times - same result. Flex turned ON, show Flax 6600m on scree, after thet red light start flashing.
“please wait “ on screen.....
Photo of Joe N3HEE

Joe N3HEE

  • 130 Posts
  • 17 Reply Likes
Try removing the network cable and restart the radio.
Photo of N2TTA

N2TTA

  • 35 Posts
  • 3 Reply Likes
Even without network cable I cannot start radio
Photo of Bill -VA3WTB

Bill -VA3WTB

  • 2974 Posts
  • 655 Reply Likes
As mention, can you set a static Ip address and try?
Photo of N2TTA

N2TTA

  • 35 Posts
  • 3 Reply Likes
No, because radio did not turn ON. Or I missed somewhere?
Photo of Bill -VA3WTB

Bill -VA3WTB

  • 2974 Posts
  • 655 Reply Likes
I think you can set the static address in the router? I am saying this because a few other were having problem like this and they had to set to staic address.
Photo of N2TTA

N2TTA

  • 35 Posts
  • 3 Reply Likes
I was ship radio to Flex service.... get back in a week. All working good now