Welcome to the new FlexRadio Community! Please review the new Community Rules and other important new Community information on the Message Board.
If you are having a problem, please check the Help Center for known solutions.
Need technical support from FlexRadio? It's as simple as Creating a HelpDesk ticket.

Flashing red power switch

Roger CookeRoger Cooke Member ✭✭
edited February 2019 in FLEX-6000 Signature Series
I have just received my new Flex 6600. Switched it on with a green flashing light on the power switch. This turned into a flashing red light, like a letter O and despite loads of attempts, that is how it remains. Any ideas? 73 de Roger, G3LDI

Answers

  • Jon_KF2EJon_KF2E Member ✭✭
    edited August 2018
    How many times is it flashing? If you count the flashes and look in the hardware manual it will tell you what the fault is.


  • Burt FisherBurt Fisher Member ✭✭
    edited August 2018
    I am guessing the letter O means three?
    One red flash: Fan malfunction
    • Two red flashes: Software crash
    • Three red flashes: Boot failure
    I get Two guaranteed every time I go on CW at over 80 watts and don't hit the ATU no matter what the SWR is prior to hitting the ATU.
  • Greg N8GDGreg N8GD Member ✭✭
    edited August 2018
    The OP stated it flashed "like a letter O" so that would be 3 flashes and according to previously posted information, that indicates a boot failure.  Time to open a Help Desk ticket.
  • VK7WH WinstonVK7WH Winston Member ✭✭
    edited August 2018
    Roger, have tried a cold reboot? I have a 6700 so the procedure is probably different, but it will be in the manual. Something like holding the power switch until the rig shuts down completely, remove power for 60 seconds, replace power and turn the rig back on Otherwise, as Greg mentioned, time to open a Help Desk ticket Good luck Winston
  • Bill -VA3WTBBill -VA3WTB Member ✭✭✭
    edited August 2018
    Try disconnecting power cord from the radio 20 seconds then plug it back in and try again.
  • Greg N8GDGreg N8GD Member ✭✭
    edited August 2018
    I guess I skipped a couple of critical points.  Yes, a complete power disconnect for 20-30 seconds, then reconnect and restart.  A factory reset can also be tried.  If all that fails, go to the Help Desk!
  • Hunter - K3IEHunter - K3IE Member
    edited August 2018
    Hi Roger,

    I have the same symptom with my recently delivered 6600 - opened a Help Desk ticket this afternoon.

    Were you able to resolve the issue in the field or did you have  to send it back to Flex?

    - Hunter K3IE
  • N2TTAN2TTA Member ✭✭
    edited November 2018
    I have same problem today. Red light flashing three times. Reset mane times - nothing. Any idea?
  • ChuckChuck Member
    edited November 2018
    Did you remove power for 10-15 seconds (disconnect the Power Pole connector to be sure), then replace power, and then press the power button to initiate a normal startup?  If that does not work, then a help desk ticket is indicated.
  • Joe N3HEEJoe N3HEE Member ✭✭
    edited February 2019
    Try removing the network cable and restart the radio.
  • N2TTAN2TTA Member ✭✭
    edited September 2018
    Yes, many times - same result. Flex turned ON, show Flax 6600m on scree, after thet red light start flashing. “please wait “ on screen.....
  • N2TTAN2TTA Member ✭✭
    edited September 2018
    Yes sir, I did (
  • Joe N3HEEJoe N3HEE Member ✭✭
    edited September 2018
    If you are able to get the radio to start again try to configure the radio to use a static IP address. There have been issues with the radio having issues starting when using DHCP addresses.
  • N2TTAN2TTA Member ✭✭
    edited September 2018
    Even without network cable I cannot start radio
  • Bill -VA3WTBBill -VA3WTB Member ✭✭✭
    edited October 2018
    As mention, can you set a static Ip address and try?
  • N2TTAN2TTA Member ✭✭
    edited October 2018
    No, because radio did not turn ON. Or I missed somewhere?
  • Bill -VA3WTBBill -VA3WTB Member ✭✭✭
    edited October 2018
    I think you can set the static address in the router? I am saying this because a few other were having problem like this and they had to set to staic address.
  • N2TTAN2TTA Member ✭✭
    edited October 2018
    I was ship radio to Flex service.... get back in a week. All working good now

Leave a Comment

Rich Text Editor. To edit a paragraph's style, hit tab to get to the paragraph menu. From there you will be able to pick one style. Nothing defaults to paragraph. An inline formatting menu will show up when you select text. Hit tab to get into that menu. Some elements, such as rich link embeds, images, loading indicators, and error messages may get inserted into the editor. You may navigate to these using the arrow keys inside of the editor and delete them with the delete or backspace key.