audio sounds like they are talking over a electric razor ?

  • 1
  • Question
  • Updated 6 months ago
  • Answered
when I work remote lan the audio sounds like someone talking over an electric razor or when someone has had there voice box has been removed and they talk with the little buzz box .  no problems when I am working over my desk top .  I am using V.2 19 software .  This buzz comes over only when I am using flex audio , music or speech from something else sounds fine . any ideas ?   thanks John kb2huk         6700 
Photo of John Molenda

John Molenda

  • 67 Posts
  • 3 Reply Likes

Posted 6 months ago

  • 1
Photo of John Molenda

John Molenda

  • 67 Posts
  • 3 Reply Likes
whats the Buzz tell me whats a happening 
Photo of Jim Gilliam

Jim Gilliam

  • 802 Posts
  • 160 Reply Likes

What is the difference  in remote LAN use and working with your P.C.? Are you mixing

 remote LAN use with that of remote WAN use?


Jim, K6QE

Photo of Norm - W7CK

Norm - W7CK

  • 745 Posts
  • 151 Reply Likes
I had a similar problem when running remote using my laptop.  It ended up being my laptop charger.  I unplugged it and TX was nice and quiet.  I have a couple extra chargers and found one that was nice and quiet.  Problem solved.

Strange thing is when I use the troublesome charger/brick, I don't have the issue with noise when running either Echolink or RCForb.  It only happens when using SmartLink and only when the battery is nearly at a full charge. 

I'm going to see if moving the cable around at different angles, or possibly adding a snap on filter will take care of the issue for me.

Are you using a laptop or are you using Maestro?   I'd check the power supply either way.

Norm - W7CK
(Edited)