Welcome to the new FlexRadio Community! Please review the new Community Rules and other important new Community information on the Message Board.
If you are having a problem, please check the Help Center for known solutions.
Need technical support from FlexRadio? It's as simple as Creating a HelpDesk ticket.

Help needed with 6600M to SPE 1.5K-FA issue

Barry SimpsonBarry Simpson Member
edited October 2019 in FLEX-6000 Signature Series
I have very recently bought an SPE 1.5K-FA amplifier and I am having a problem with a loud "click" when the amplifier is on use on CW and as the 6600M returns to receive. It doesn't matter if I am using QSK (lots of clicks), semi break-in or a foot switch, there is always a loud click on return to receive. The click can be largely eliminated using the NB at a low setting but it shouldn't be there in the first place and I do not want to leave the NB switched on all the time because of potential intermod problems.

The SPE does not make any such clicks when I use it on CW with my TS990. Nor are there any clicks when I use the 6600M with my KPA500 amplifier. So there is something incompatible between the 6600M and the SPE. I am using the latest software version 2.3.9.

I have tried the various delay settings in the 6600M but those make absolutely no difference. I have also tried an extra transistor "keying buffer" between the 6600M output switch (TX1 etc) and the SPE to separate the two but again that makes absolutely no difference.

I cannot believe that I am the only one who is experiencing this problem and any feedback, advice or suggestions as to how to eliminate the click would be much appreciated. It is far too loud and unpleasant to simply try and live with it.

Barry Simpson  VK2BJ

Comments

  • WolfgangWolfgang Member ✭✭
    edited September 2018
    Hi Barry
    I'm using my Expert 1.3k with my 6600M since 6 months without any issues.

    Please send me your E-Mail Address. I will send you my documentation how to use the Expert 1.3k with the Flex 6600M.

    73, HB9RYZ
    Wolfgang www.hb9ryz.ch

  • SP7IDXSP7IDX Member
    edited September 2018
    Hello
    I use Flex6600M or Flex6300 with Expert 1.3K or 1.5K and do not have any work
    both devices are connected by a cable from Dan KC5PCB
    excellent specialist in this
    my connection diagram from Dan:
    73,Waldi SP7IDX
    http://sp7idx-hexbeam.eu
  • skysky Member ✭✭
    edited September 2018
    Agreed!  Dan, KC5PCB is super reliable and provides a superior communication cable assembly from any Flex model to any model Expert amplifier.

  • WolfgangWolfgang Member ✭✭
    edited September 2018
    Hi All
    This is my Flex Setup  with the Expert 1.3k. I'm using a Serial to USB coverter and a RCA cable for the TX operation.

    73, Wolfgang


Leave a Comment

Rich Text Editor. To edit a paragraph's style, hit tab to get to the paragraph menu. From there you will be able to pick one style. Nothing defaults to paragraph. An inline formatting menu will show up when you select text. Hit tab to get into that menu. Some elements, such as rich link embeds, images, loading indicators, and error messages may get inserted into the editor. You may navigate to these using the arrow keys inside of the editor and delete them with the delete or backspace key.