Welcome to the new FlexRadio Community! Please review the new Community Rules and other important new Community information on the Message Board.
If you are having a problem, please check the Help Center for known solutions.
Need technical support from FlexRadio? It's as simple as Creating a HelpDesk ticket.

Bug: Sensistivity Temporarely Lost When Receiving Strong Signals

Was listening on 40 meters when I came across a very strong signal, i.e. S9+30-40 dB. I was adjusting the filter bandwith to check how AGC would handle this, and ajdusted the BW to 50-100 Hz and then back out to 500-1000 Hz, I noticed that the sensitivity was way down after moving away from the strong signal. Beeing away from the strong signal, adjusting the BW down to 50 or 100 Hz the sensitivity comes back with a slight pop.  This anomaly could be repeated several times.

Comments

  • Tim - W4TMETim - W4TME Administrator, FlexRadio Employee admin
    edited May 2018
    Sounds like you have some DSP noise mitigation enabled.  Like the WNB, maybe?  

  • Lasse MoellLasse Moell Member
    edited May 2018
    I have NR enabled.Passing through certain filter BWs I can hear the pop, and sensitivity returns. Is this a "normal" behaviour?

Leave a Comment

Rich Text Editor. To edit a paragraph's style, hit tab to get to the paragraph menu. From there you will be able to pick one style. Nothing defaults to paragraph. An inline formatting menu will show up when you select text. Hit tab to get into that menu. Some elements, such as rich link embeds, images, loading indicators, and error messages may get inserted into the editor. You may navigate to these using the arrow keys inside of the editor and delete them with the delete or backspace key.