Profile load crash with 1.3.8

  • 1
  • Problem
  • Updated 4 years ago
  • In Progress
  • (Edited)

I have a profile with two panadapters and four 12kHz wide slices on two meters with my 6700.  I use it for capturing the telemetry from the two FUNcube satellites on two antenna polarities.  (I am using four DAX streams to four instances of the FUNcube dashboard software.) 
SmartSDR (picture from an older version of SSDR) looks like this:



 



I have been using this profile since 1.3.0 but since I have upgraded to 1.3.8, when I load it, about 60% of the time I get the following message and SmartSDR needs to be reconnected:

        “The connection to the radio was lost.  Please reconnect”

Then DAX does not work and needs to be restarted twice.  (On the first restart the messages show two clients connecting and then there is no DAX running.)   Sometimes DAX crashes when the profile is loaded.

Sometimes, I have to restart the hardware before it is available for reconnection.

I have exported the profile and would be happy to send it to you.

Bob, N7ZO
Photo of Bob Wright, N7ZO

Bob Wright, N7ZO

  • 268 Posts
  • 66 Reply Likes

Posted 4 years ago

  • 1
Photo of Steve - N5AC

Steve - N5AC, VP Engineering / CTO

  • 1031 Posts
  • 1002 Reply Likes
Bob, can you export the profile and send it to me so we can investigate?
Photo of Bob Wright, N7ZO

Bob Wright, N7ZO

  • 268 Posts
  • 66 Reply Likes
Done.
Photo of IW7DMH, Enzo

IW7DMH, Enzo

  • 353 Posts
  • 84 Reply Likes
Hello,

I am experiencing the same issue with my 6300 but I found it is a systematic error: after having imported my saved profile, if I select it from the right combo, the rig continue working. If I select it from top "Profiles" menu, I get the same error reported by Bob.
After that I have to force a shutdown from the front  power button and all my profiles are lost.
If it needs I can send my saved profile that was exported using the last version of SSDR (1.3.8.126)

73' Enzo
iw7dmh
(Edited)
Photo of Steve - N5AC

Steve - N5AC, VP Engineering / CTO

  • 1031 Posts
  • 1002 Reply Likes
Yes, please.  If you have a profile that causes an issue, we'd like to see it.  You can send it to steve at flexradio dot com and I'll see that it gets where it needs to go.

Thanks,
Steve