Flex 6500 FT8 Will not key on 5357 FT8

  • 1
  • Question
  • Updated 8 months ago
FT8 works on all bands except will not key on 5357 like its out of band or inhibited but 5357 is in band and I moved the bandwidth down on TX still wont TX?
Photo of Barry J Cohen

Barry J Cohen

  • 33 Posts
  • 1 Reply Like

Posted 1 year ago

  • 1
Photo of K1UO - Larry

K1UO - Larry

  • 890 Posts
  • 135 Reply Likes
GM Barry,

Are you using DIGU?    WSJT-X?  Is the correct DAX channel selected?  Is the DAX TX icon turned on for transmitting?  Has it ever worked for you?  Some particulars please as my 6600 works fine there on either WSJTX  or JTDX.

Regards
Larry  K1UO
Photo of Barry J Cohen

Barry J Cohen

  • 33 Posts
  • 1 Reply Like
I am using Digi U and DIGI U works on all bands it appears except 60M. My 6300 worked fine on 60M DIGI U and the DAX is on.
Photo of Pat N6PAT

Pat N6PAT

  • 855 Posts
  • 271 Reply Likes
My 6700 does the same thing. It will key on USB but not LSB or DIGU on 5357.

Am I correct in assuming that digital for 60 meters is only done via USB and not DIGU?
Photo of Larry - W8LLL

Larry - W8LLL

  • 532 Posts
  • 116 Reply Likes
This usually has something to do with your transmit filter being out of band.
Photo of Pat N6PAT

Pat N6PAT

  • 855 Posts
  • 271 Reply Likes
That darn high cut strikes again!
Photo of Ken - NM9P

Ken - NM9P

  • 4239 Posts
  • 1351 Reply Likes
Don't just check your high cut, also check to see that the low cut is not out of the authorized bandwidth.  You can't go all the way down to zero beat on 60 Meters.  You may need to go to 100 or 200 Hz lo cut for DigU. (I don't remember the exact number, and I'm not in front of the rig at the moment.)
Photo of N3RC

N3RC

  • 19 Posts
  • 3 Reply Likes
Have new 6600 and just tried to work  60m ft8 for the first time with no success.

 WIth   WSJT-X at 5.357 on both DIGU and USB can get output from 6600 TUNE button. When I try   using WSJT-X to key the transmitter either from itsTune or Enable TX buttons , the freq on the 6600 and WSJT-X shifts 500-1500Hz depending on what Freq I set in WSJT-X  so then out of band and no transmit. Have TX Filter at 100-1000.. I am not a big WSJT-X user or 60m user but dont remember seeing that behavior on other bands. Any suggestions?

Roger N3RC
Photo of Ken - NM9P

Ken - NM9P

  • 4239 Posts
  • 1351 Reply Likes
In your setting in WSJT-X turn “fake-it” OFF. It is trying to shift you TX up to keep your audio tones centered in the TX passband. But that is taking the higher end of the passband out of band. Not a problem on other bands, but doesn’t work on 60 Meters where the band is narrow.
Photo of N3RC

N3RC

  • 19 Posts
  • 3 Reply Likes
Ken
Thanks works fine now!  Appreciate the help.

73  Roger N3RC