Welcome to the new FlexRadio Community! Please review the new Community Rules and other important new Community information on the Message Board.
If you are having a problem, please check the Help Center for known solutions.
Need technical support from FlexRadio? It's as simple as Creating a HelpDesk ticket.

My iPad and I, what happened?

W5UN_Dave
W5UN_Dave Member ✭✭
edited June 2020 in Third-Party Software
HELP! I had SoftEther server working fine with my iPad. Then my computer died. I loaded up a new computer, installed SoftEther and set it up as before. Now my iPad WILL NOT CONNECT. I have a client installed on my notebook computer, and it connects just fine. When attempting to connect the iPad I get the following error message "The L2TP-VPN server did not respond" I triple checked all settings and am convinced it is setup exactly as on the old computer. (BTW all port forwarding rules are in place as before, since nothing changed here)

One thing I noticed on the server is that Port 443 says error.

all help will be appreciated.

Answers

  • Lawrence Kellar KB5ZZB
    Lawrence Kellar KB5ZZB Member ✭✭
    edited February 2017
    If new computer then maybe new IP address. Did you forward the ports (5555?) to new IP address of computer running softether server?
  • W5UN_Dave
    W5UN_Dave Member ✭✭
    edited February 2019
    yes ports have been forwarded to the new ip address.
  • Larry _ NY8T
    Larry _ NY8T Member ✭✭✭
    edited June 2020
    firewall?
  • W5UN_Dave
    W5UN_Dave Member ✭✭
    edited November 2016
    Not the firewall. Like I said, all the obvious things have been done. My notebook will connect to the server, iPad will not.
  • Lawrence Kellar KB5ZZB
    Lawrence Kellar KB5ZZB Member ✭✭
    edited February 2017
    Softether creates log files. Maybe you could look at those and find out why you're not connecting ?
  • David Decoons, wo2x
    David Decoons, wo2x Member, Super Elmer Moderator
    edited July 2016
    Try deleting the VPN settings on iPad and recreate it. Dave wo2x
  • Mike W8MM
    Mike W8MM Member ✭✭
    edited July 2019
    During my "SoftEther education", I had all sorts of bizarre connection issues wherein it would work sometimes, but not others. I had forgotten to **** the auto-suspend in the server computer's power-saving settings and the VPN server would go offline after 30 minutes and stay offline until I woke it back up. I couldn't believe how dumb I had been, because I was trying to attribute the difficulty to all sorts of more exotic causes. Speaking strictly to myself, "Keep it simple, ****." I hope your trouble turns out to be something you're willing to repeat for all our benefit.
  • W5UN_Dave
    W5UN_Dave Member ✭✭
    edited February 2019
    I was able to revive the old computer with its Win XP OS. The iPad connects effortlessly with its Softether server. All settings identical. I am suspecting the network card (on the MB) in the new computer, an Intel brand, as being the culprit, as that is the only difference I can see. I ordered a Realtek card to try that. We shall see. I will report my findings.

Leave a Comment

Rich Text Editor. To edit a paragraph's style, hit tab to get to the paragraph menu. From there you will be able to pick one style. Nothing defaults to paragraph. An inline formatting menu will show up when you select text. Hit tab to get into that menu. Some elements, such as rich link embeds, images, loading indicators, and error messages may get inserted into the editor. You may navigate to these using the arrow keys inside of the editor and delete them with the delete or backspace key.