Will not connect (again / still)

  • 1
  • Problem
  • Updated 4 years ago
  • Solved
Flex-6300 and Win 8.1, connected thru gigabit switch. I reported this issue two seeks ago and was listed as "solved'. It's back.

Here's my original post:

Power up the 6300, no problem. Start up SSDR (latest) 6300 shows in the chooser. Click on it and then hit connect. Nothing happens, then goes to "not responding". I have rebooted the 6300 4 or 5 times. I have re-booted windows 4 or 5 times.

It is doing it again. Here is what I have done.

Cold boot - remove the power cord for 15 minutes (no change)
Re-boot the transceiver - no change
Re-boot the computer - no change
Re-installed SSDR - no change
Installed SSDR on another computer - no change
Changed the CAT5 cable - no change
Routed network cable directly from the 6300 to the computer - no change
re-started the gigabit switch - no change

The transceiver does not show in the chooser sometimes. When the 6300 does show in the chooser, I select it and usually nothing happens. Once in a while it will work.

I'm pretty sure it is network related, but I need a little guidance on what would be next step.

Frustrated in Myrtle Beach, Alan, W7EJT
Photo of Alan W4FBI

Alan W4FBI

  • 238 Posts
  • 30 Reply Likes

Posted 4 years ago

  • 1
Photo of Alan W4FBI

Alan W4FBI

  • 238 Posts
  • 30 Reply Likes
Official Response
OK, I checked the gigabit switch - green light on that input right away, while the 6300 boots up (every time)

I don't have any extra programs / other firewalls running

Haven't checked the task manager yet

I tried the "hold power button until purple light flashes - reset" BINGO!!! It's cranking up normally! We will see if it holds up

BTW, once cranked up - it has always worked perfectly.

Thanks, indeed, for all the tips

Alan