Why are DSP settings being lost?

  • 3
  • Question
  • Updated 3 years ago
I'm using a Flex 6300 with the SmartSDR 1.6.21 software. I'm trying to use the Romac IDer program. An example of my problem would be operating on 40 meters LSB in a QSO. When it's time to ID the Romac ID program switches the radio into the CW mode to send out my station identification in CW. When it's finished it switches the radio back to the LSB mode. The problem is the radio isen't saving any of the DSP settings. After every time the program sends out the ID, the radio can't remember the DSP settings when switched back to the LSB mode. In fact if you are set up in the LSB mode and switch to any other mode, and then switch back to the LSB mode, the radio can't remember the DSP settings.
I would think that the radio should be able to remember the latest settings used in each mode, at least until the radio is turned off. Maybe I'm doing something wrong, any help would be appreciated.
Thanks.
Photo of Richard Kemp

Richard Kemp

  • 14 Posts
  • 1 Reply Like

Posted 3 years ago

  • 3
Photo of Tim - W4TME

Tim - W4TME, Customer Experience Manager

  • 9153 Posts
  • 3496 Reply Likes
What is switching the mode of the slice?  Is it being done via CAT by the Romac ID program?
Photo of Richard Kemp

Richard Kemp

  • 14 Posts
  • 1 Reply Like
Yes the Romac ID Program switches the mode via the CAT control.
Photo of Richard Kemp

Richard Kemp

  • 14 Posts
  • 1 Reply Like
The DSP settings are lost whether or not I'm using the Romac program or not. If I'm on 40 meters in LSB and use the mouse to switch to CW for a few minutes, and then use the mouse to switch back to the LSW mode. Shouldn't the radio remember the DSP settings that I was using a few minutes earlier? I didn't change bands or shut off the radio. I only switched between modes on the same slice.