updated to 3.0 for my 6400 m cant get ft8 to work plus all kind of bugs

  • 1
  • Idea
  • Updated 2 weeks ago
Photo of David Kowell

David Kowell

  • 25 Posts
  • 0 Reply Likes

Posted 2 weeks ago

  • 1
Photo of N9VC

N9VC

  • 180 Posts
  • 55 Reply Likes
Hi David, Please be a little more specific. Did you upgrade from version 2?
And, if so, did it work on version 2? Plus what are some of the bugs you are
referring to ? And WSJT, what does it do or not do. Receive, transmit, or both?

73, Jim N9VC

Photo of mikeatthebeach .

mikeatthebeach .

  • 404 Posts
  • 74 Reply Likes
When I went to V3.0.19 with SDR iOS
After a few transmissions, Transmit PTT
Locked up !!!

V3.0.19 not stable, crash after being on
A few hours

Also, Tried MultiFlex between
SmartSDR On PC and IPhone SDR iOS
No Tx Audio on iPhone

Anyway, went back to V2.49 !!!!!

Lots of Bugs !!!!

What can I say Flex !!!!

Bug City !
(Edited)
Photo of N9VC

N9VC

  • 180 Posts
  • 55 Reply Likes
Sorry, you're having troubles, Mike. You might have to check with
Marcus about SDR iOS. I am running version 3 here with no problem
as I am sure others are. Some of the things to check would be a
setting that changed, easier said than done. I take snapshots of my
screens so I have something to compare should I encounter some
problem. Because the minute I say everything is fine, watch out. I
can post screen shots for comparisons if necessary. Dax channel numbers
might be different, but the concept is the same. I run WIN 8.1 here
just because WIN 10 has been the source of some of the problems.

73, Jim N9VC
Photo of Rocinante

Rocinante

  • 25 Posts
  • 5 Reply Likes
Another ham here running version 3 on my 6400 with none of these issues. It may be worth noting that my 6400 came with V3 on it, though that shouldn't matter.  Anyway, I run SSDR, SliceMaster, WSJT-X and HRD all at once on Windows 10 via Parallels on my Mac with no issues. Thus, I'd be hesitant to blame V3 in particular, though you may need to update SSDR as well as all your other apps to get things working well on V3.
(Edited)
Photo of David Kowell

David Kowell

  • 25 Posts
  • 0 Reply Likes
I did  not do a reset after v 3.0 install   I am running windows 7 here  cw skimmer  slice master    wsjt   inop   along band change/antenna port problems   went back to 2.4.9 all is well 
Photo of David Warnberg

David Warnberg

  • 639 Posts
  • 74 Reply Likes
You should ALWAYS do a factory reset after any firmware upgrade to the Radio... 
Photo of David Warnberg

David Warnberg

  • 639 Posts
  • 74 Reply Likes
Did you reset the radio after the upgrade?  I saw the same issues with my flex-6500 until after a rest..
Photo of Bill -VA3WTB

Bill -VA3WTB

  • 3749 Posts
  • 901 Reply Likes
David, you should do a factory reset. Otherwise strange things can happen.
Photo of Neil Friedman

Neil Friedman

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
Issueless FT8 following upgrade to 3.0 on my 6600M here.
Photo of Roger,  W6VZV

Roger, W6VZV

  • 254 Posts
  • 111 Reply Likes
You'll want to check DAX and CAT to ensure that they are still set the way that WSJT-X is set up.  Also check your DAX rx and tx settings in WSJT-X.  
Photo of David Kowell

David Kowell

  • 25 Posts
  • 0 Reply Likes
checked all settings  for wsjt and cw skinner  checked dax settings