TX enabled but will not key PA in smart link remote

  • 1
  • Question
  • Updated 1 year ago
  • Answered
TX is enables on all outputs (1,2 and 3) and still I can not the 6700  get to key my PA in CW (or CWX) it when running smart link remote. What am I missing? 
When running over 4G Smart Link it works when close to my remote QTH but not 120 km away no way.
Is there something in Smart Link that affects TX signalling? everything else works as it should...
Photo of Kari Gustafsson SM0HRP

Kari Gustafsson SM0HRP, Elmer

  • 235 Posts
  • 20 Reply Likes

Posted 1 year ago

  • 1
Photo of Tim - W4TME

Tim - W4TME, Customer Experience Manager

  • 9152 Posts
  • 3479 Reply Likes
There isn't anything SmartLink specific that would cause this behavior.
Photo of Jim Gilliam

Jim Gilliam

  • 868 Posts
  • 188 Reply Likes
Have you tried comparing this problem when using a VPN without Smartlink? VPN on iOS is easy to set up with Softether.
Photo of Kari Gustafsson SM0HRP

Kari Gustafsson SM0HRP, Elmer

  • 235 Posts
  • 20 Reply Likes
No I have not yet. The radio is on a remote island so I need some time... But I never had the problem using VPN though.
(Edited)
Photo of Ria - N2RJ

Ria - N2RJ, Elmer

  • 2271 Posts
  • 904 Reply Likes
Make sure the keying line(s) is/are enabled in SmartSDR. It's under setup. As Tim said - this isn't SmartLink specific but you could be on another profile that isn't set up properly 
Photo of Kari Gustafsson SM0HRP

Kari Gustafsson SM0HRP, Elmer

  • 235 Posts
  • 20 Reply Likes
Hi Ria, They are enabled correctly - all of them TX1 to TX3. Still TX1 will not key the PA. I remember seeing a thread where this was discussed some time ago.
Before I left my remote QTH I pressed tune button on Smart SDR windows on my remote PC and I could key 6700 to enable TX1 so that it keyed PA full output. As a precaution I tested the set up with another PC connecting to the remote 6700 over 4G and I could key the PA.   Then when I got home and tested the same thing over smart link I could not key the PA anymore. In all cases same TX profile. 
When you send CW over CWX I assume all TX 1-3 (if they are enabled) are sending the CW to key any PA connected to TX1 or 2 or 3. Or? 
Is there anyway to check remotely if TX1 is actually enabled? 
Sorry now 3C0L is on 160 m and I wanted to work them ...:(  
Photo of Kari Gustafsson SM0HRP

Kari Gustafsson SM0HRP, Elmer

  • 235 Posts
  • 20 Reply Likes
I just found the cause for it.My own mistake - the amplifier did not get the band data from 6700 and could not communicate with the Flex. Sorry for my ignorance....
Photo of Tim - W4TME

Tim - W4TME, Customer Experience Manager

  • 9152 Posts
  • 3479 Reply Likes
No problem.  It happens to the best of us.  73

This conversation is no longer open for comments or replies.