Tuner problems

  • 2
  • Problem
  • Updated 5 years ago
  • Acknowledged
Replaced my ICOM 756 with the Flex-6500 feeding an MFJ 1775. The Flex won't tune 30, 17, 12, and surprisingly, 10. On those bands, the ATU engages and then cycles (clicks on and off) at about 60 - 90 hz and I have to manually abort the operation. Flex SWR shows in excess of 3:1. The antenna on 10 shows less than 3:1. The MFJ 1775 advertises it will tune the above with a tuner. The Icom tuned all of them and has a much narrower tolerance.
Photo of Dave

Dave

  • 11 Posts
  • 3 Reply Likes

Posted 5 years ago

  • 2
Photo of W1RE

W1RE

  • 95 Posts
  • 18 Reply Likes
You neglected to mention what version of SSDR code you have installed?
Photo of Dave

Dave

  • 11 Posts
  • 3 Reply Likes
Running pre-release and 2.6.4. Had it about a week and still learning.
Photo of Dave

Dave

  • 11 Posts
  • 3 Reply Likes
client: v0.13.10.36751
hardware: v0.13.2.14
Photo of Reggie-k6xr

Reggie-k6xr

  • 413 Posts
  • 32 Reply Likes
I must use a LDG z-11proII to tune my antenna with my 6500 on those same bands. my T1, kx3, and of course the LDG all tune 3.5 to 52MHZ to 1.1. My Flex refuses!
Was there an update to the tuner code?
Photo of Dudley - WA5QPZ

Dudley - WA5QPZ

  • 212 Posts
  • 45 Reply Likes
Try shutting everything and removing the DC from the radio for atleast 30 seconds and then try it again.. Some times just a good cold start will correct everything. If the issue continues, please open a Support Ticket call on the FlexRadio Help Desk. http://helpdesk.flexradio.com That will get it logged into the system.
Photo of W5UN_Dave

W5UN_Dave

  • 315 Posts
  • 30 Reply Likes
I never see more than 75 watts out of my 6700 into a perfect 1:1 dummy load. This is distressing me

Dave, W5UN

This conversation is no longer open for comments or replies.