Tune button works for 3 seconds then off

  • 1
  • Question
  • Updated 9 months ago
Anyone ever seen a behavior like this on a 6500?

There doesn’t appear to SWR or RF. When using tune button to tune up the radio will stop transmitting and go back to receive. Never behaved this way till yesterday. You press tune 3 seconds later it drops back to receive

When using hand or foot switch will transit as long as trigger is pulled and behaves normally. Would appreciate any thoughts or experience others have had. Other wise I will reinstall software and reload firmware on radio

Mike
NN9DD
Photo of Mike Hoing

Mike Hoing

  • 255 Posts
  • 40 Reply Likes

Posted 9 months ago

  • 1
Photo of KF4HR

KF4HR

  • 138 Posts
  • 49 Reply Likes
Mike, suggestion.  Make sure you have ANT1 selected and connect this output to a dummy load, then see if you get the same results.
Photo of K1UO - Larry

K1UO - Larry

  • 773 Posts
  • 126 Reply Likes
By any chance  in SSDR setup under the TX tab do you have a value set in the TX timeout ?   Sorry, doing this from memory so i may have the place wrong.  Its in the same tab where you set delays for TX or PTT1,2,3.
Photo of Mike Hoing

Mike Hoing

  • 255 Posts
  • 40 Reply Likes
I will check that when I get home tonight. I didn’t see anything. On those tabs out of normal but will double check

Thanks and I will follow once solution is found

Mike
NN9DD
Photo of Mike Hoing

Mike Hoing

  • 255 Posts
  • 40 Reply Likes

I reinstalled the Radio and PC software and it seemed to solve the problem

Mike

NN9DD