Trying to download v1.9.7

  • 1
  • Problem
  • Updated 2 years ago
Trying to download v1.9.7 on to my Win 7 machine several times, Keep getting "The setup files are corrupted error
Photo of Corey/ KC0YNS

Corey/ KC0YNS

  • 106 Posts
  • 9 Reply Likes

Posted 2 years ago

  • 1
Photo of Al K0VM

Al K0VM, Elmer

  • 566 Posts
  • 93 Reply Likes
If you have anti virus software running you might try disabling it until get the download..

AL, K0VM
Photo of Corey/ KC0YNS

Corey/ KC0YNS

  • 106 Posts
  • 9 Reply Likes
I'll try that, Haven't ever had to in past updates...But maybe the Anti-Virus made changes...
Photo of Corey/ KC0YNS

Corey/ KC0YNS

  • 106 Posts
  • 9 Reply Likes
That didn't work.....I'm checking windows updates now as Tim suggested. It was last updated about three weeks ago....Thanks 
Photo of Corey/ KC0YNS

Corey/ KC0YNS

  • 106 Posts
  • 9 Reply Likes
When looking at the installer SmartSDR 1.9.7 Installer properties box I'm not seeing a Digital Signature. Is that just a confirmation that the program hasn't download successfully?

I've deleted and tried twice, Rebooted the Window 7 machine once,

What am I failing to do?     
Photo of Tim - W4TME

Tim - W4TME, Customer Experience Manager

  • 9052 Posts
  • 3435 Reply Likes
The installer has a valid digital signature.  If you are getting errors to the contrary, then your root certificate is out of date and you need to run Windows Update. If that does not work, then you have a PC specific issue that is preventing the root certificate from being updated.
Photo of Corey/ KC0YNS

Corey/ KC0YNS

  • 106 Posts
  • 9 Reply Likes
Doing that now, It was last updated about three weeks ago...Running a total scan...Will, let you know after It finishes...
Photo of Corey/ KC0YNS

Corey/ KC0YNS

  • 106 Posts
  • 9 Reply Likes
Haven't had time to work on this, But it's over my ability to figure out how to fix it. updating windows didn't fix anything... I'm guessing that my root directory is messed up and that's preventing the Digital signature. I'll live with the older Software until I'm successful in finding someone who can Team-view into my machine.  Thanks for everyone's help.  
Photo of Tim - W4TME

Tim - W4TME, Customer Experience Manager

  • 9052 Posts
  • 3435 Reply Likes
Google "root certificate update problems on Windows".  For your particular OS, there will be instructions on how to fix it.  On Win7 it takes a hotfix.
Photo of Corey/ KC0YNS

Corey/ KC0YNS

  • 106 Posts
  • 9 Reply Likes
Thanks Tim it is indeed Window 7 , what is a Hot fix?
Photo of Rory - N6OIL

Rory - N6OIL

  • 251 Posts
  • 46 Reply Likes
Great 1.9.7 is out and my radio is going back to the shop for 2nd time cpu fan failure. Must be a bad batch of fans!
Photo of IK6DLK Fabrizio

IK6DLK Fabrizio

  • 16 Posts
  • 6 Reply Likes
Downloaded SmartSDR_v1.9.7_Installer only 24,9 MB.
Photo of Corey/ KC0YNS

Corey/ KC0YNS

  • 106 Posts
  • 9 Reply Likes
did yours download? 
Photo of Corey/ KC0YNS

Corey/ KC0YNS

  • 106 Posts
  • 9 Reply Likes
That's about what mine looked like....Somewhere around 24 MB  ,

Did your download work?   
Photo of Sergey, R5AU

Sergey, R5AU

  • 802 Posts
  • 96 Reply Likes
Necessary to wait a bit - too many requests for download or you ISP have a timeout issue
I have downloaded yesterday when just appeared statement on site - all works superb
Photo of Dan -- KC4GO

Dan -- KC4GO

  • 338 Posts
  • 68 Reply Likes
I have just completed 4 download 4 different
(1 Vista, 2 New window 10, 1 original Windows 10)
systems using My Cable Connection, My Neighbors Phone connection (we have an agreement)  and my AT&T Cellphone as hot spot all 100% and did install.
(Edited)
Photo of Joe WD5Y

Joe WD5Y

  • 175 Posts
  • 24 Reply Likes
I have the same problem as the original poster. I got the error "the setup files are corrupted". I disabled my Avast security and completed another download. I thought all was ok but when I started v1.9 after the 6500 update which did seem to complete this time "smartcat" shows the icon but will not start and Dax states a driver error. I removed all files to try again tonite. My setup: Flex 6500 and win 10 with updates complete, I know the original poster had win 7. Just checking to see how the original problem was resolved? Never had any issues before as all updates went very smooth after previous versions were removed per instructions. Any help would be much appreciated. Don't know if I need to do a factory reset on 6500 or not?

Thanks and 73's
Joe
WD5Y
Photo of Joe WD5Y

Joe WD5Y

  • 175 Posts
  • 24 Reply Likes
Tim,
I tried everything you listed but I still can not get "smartcat" to start. I even tried to go back and install the previous version and the same thing happens. Not sure on this one as it was working great before I uninstalled the previous version and installed 1.9. I do remember when I first started 1.9 "smartcat" was showing in the taskbar as started. Something in win 10 I believe is doing this but not sure. Avast is offline completely. I double click on the smartcat icon and the mouse pointer scrolls abit and stops with no start. Appreciate your help.

Thanks,
Joe
WD5Y
Photo of Joe WD5Y

Joe WD5Y

  • 175 Posts
  • 24 Reply Likes
Tim,
Finally got it, looked at the programs running (loaded) and never saw the Flex VSP file, loaded manually and all seems ok. VSP and DAX may not auto start when PC started up, I am working on this now. Not sure as I downloaded many times but every time win 10 loacked out Flex VSP.

73's,
Joe
WD5Y
Photo of Tim - W4TME

Tim - W4TME, Customer Experience Manager

  • 9052 Posts
  • 3435 Reply Likes
Time to open a HelpDesk ticket so we can dig into this deeper.
Photo of Joe WD5Y

Joe WD5Y

  • 175 Posts
  • 24 Reply Likes
Tim,
It seems to be working fine, not sure why the VSP file did not load. I did uninstall it along with the previous flex files as many times before when upgrading. I just took it for granted it re-loaded as before. I know it was not the Avast software because I re-enabled it before the new download and install, just had to manually install the VSP file this time. I have batch files to launch my programs so I setup the cat and Dax files in them for launch at flex startup. I have a separate batch for local (@pc) and remote. I believe Windows 10 was behind this issue for some odd reason, I know I'll remember to check for the VSP file next time as it took two long days to find the problem.

Thanks and 73's
Joe
WD5Y
Photo of Tim - W4TME

Tim - W4TME, Customer Experience Manager

  • 9052 Posts
  • 3435 Reply Likes
That is excellent news that you got it figured out.  Windows is a fickle beast.