Smartlink no longer connects

  • 1
  • Problem
  • Updated 3 weeks ago
I set up SmartLink on my new 6600 and all was working well. My brother (K2OC) tested it from 1900 miles away in Arizona and was able to log in and control the radio.

I just traveled to Az last night and we were no longer able to connect to the radio from the same computer. I tried another computer also without success.

Using the latest SW. I am able to log in successfully and the network test light is still returning a green light. The UPnP connections still look good. But the "connect" button frustratingly does nothing.

As far as I know I haven't changed anything. Anyone have some suggestions as to what to try?
Photo of Fred GLENN

Fred GLENN

  • 60 Posts
  • 7 Reply Likes

Posted 4 weeks ago

  • 1
Photo of Bill -VA3WTB

Bill -VA3WTB

  • 2963 Posts
  • 642 Reply Likes
I would not touch anything, there is already a thread about this down the page.
Mike has tested it and finds it is working ok,,but for some there still seems to be a problem for now.
Photo of Matt (K0KB)

Matt (K0KB)

  • 78 Posts
  • 20 Reply Likes
I started the other thread yesterday and it seems a 50/50 shot if it works for you or not.  What fixed it for me was power cycling the radio.

May have been coincidental but not sure.

GL!
Photo of Burch - K4QXX

Burch - K4QXX

  • 376 Posts
  • 61 Reply Likes
Power cycling the radio also fixed my issue.
Photo of Bill -VA3WTB

Bill -VA3WTB

  • 2963 Posts
  • 642 Reply Likes
This is interesting,,another thing for Flex to look into...
Photo of Fred GLENN

Fred GLENN

  • 60 Posts
  • 7 Reply Likes
I would like to see an official response to this issue. I just spent $4000 on a new radio and it doesn't work as advertised.
Photo of Neil D Friedman N3DF

Neil D Friedman N3DF

  • 106 Posts
  • 27 Reply Likes
Open a help desk ticket.  I have found Flex to be more responsive than any other ham manufacturer I have dealt with in 50+ years.  They not only advised me of a problem resolution, they personally coached me in understanding and implementing each step in the resolution process.
Photo of Bob - W7KWS -

Bob - W7KWS -

  • 293 Posts
  • 47 Reply Likes
SmartLink is working well in western Washington. The radio is on Comcast. I'm testing SmartLink right now using a Windows tablet on an AT&T cellular hotspot via WiFi.
Photo of Fred GLENN

Fred GLENN

  • 60 Posts
  • 7 Reply Likes
A power cycle corrected this issue, but it had to wait until I got back home. Not the end of the world, but very disappointing as I was hoping the software would be more stable by now. I am able to do a power reset remotely inside my regular remote network, but I thought I could get away without it for a few days as I traveled to different locations. 

Once again, this demonstrates the need for a remote reboot capability. 

Fred,

K9SO