Setting up PGXL

  • 1
  • Question
  • Updated 6 months ago
In the setup instructions for the PGXL it indicates that a Tx Delay of 20 ms or more must be set (and enabled). In working on this step it appears I have to set the Tx Delay for every Profile I have created one by one. Is that correct ??
Photo of Bernie W7DMC

Bernie W7DMC

  • 19 Posts
  • 4 Reply Likes

Posted 6 months ago

  • 1
Photo of NX6D Dave

NX6D Dave

  • 303 Posts
  • 91 Reply Likes
For each TX Profile.  It is a TX Profile parameter.  It does not appear to be dependent on the band.

I do wish we had a Profile Editor so we could make changes like this quickly, instead of via the radio GUI.
Photo of Varistor

Varistor

  • 334 Posts
  • 73 Reply Likes
Is 20 ms for SO2R mode or always? 20 ms is a very loooong delay. The typical modern amp needs about 5-6 ms if using vacuum relays and less if pin diodes.
Photo of David Decoons wo2x

David Decoons wo2x, Elmer

  • 1208 Posts
  • 249 Reply Likes
20 ms is the minimum for the PG XL for all operating styles, not just so2r

Dave wo2x
Photo of Varistor

Varistor

  • 334 Posts
  • 73 Reply Likes
Thanks. This begs the question why. Such long delays are usually associated with the slow, open frame relays from the past. Today’s relays are in the 5-10 ms range and can be further “accelerated” by some simple “tricks” as implemented by Acom, Alpin, etc.
Photo of David Decoons wo2x

David Decoons wo2x, Elmer

  • 1208 Posts
  • 249 Reply Likes
I don’t know that answer.

Dave