PTT Hang when using FDV and 1.5

  • 1
  • Problem
  • Updated 4 years ago
  • Solved
     I am having a problem with the PTT hanging when using FDV. I release the key and the rig stays keyed and of course outputting an FDV signal, and it holds the mic open as if it was an open vox. Sometimes it will drop after a few seconds and other times a software shutdown is required, and still other times I've had to force the rig down with the power button. Running 1.5 with a 6300, Win 10 on an intel based desktop. This does not happen 100% but almost. 1.4 seemed ok. Also running the same installed FDV that I had with 1.4 (the red icon on the desktop)
Photo of Jim  KJ7S

Jim KJ7S

  • 176 Posts
  • 30 Reply Likes

Posted 4 years ago

  • 1
Photo of James Kennedy-WU5E

James Kennedy-WU5E

  • 333 Posts
  • 34 Reply Likes
I used the MOX button an have no issues
Photo of Larry - W8LLL

Larry - W8LLL

  • 502 Posts
  • 111 Reply Likes
Official Response

SmartSDR v1.5.0 supports updated waveform module functionality. A new version of FreeDV is required for SmartSDR v1.5.0. If you had previously installed the FreeDV waveform, you must remove it from your radio and uninstall it from your PC after installing SmartSDR v1.5. Then download and install the updated FreeDV waveform. SmartSDR waveforms can downloaded from the Waveforms web page.

 

http://www.flexradio.com/downloads/smartsdr_freedv_waveform_installer-exe/

(Edited)
Photo of pa0bie

pa0bie

  • 152 Posts
  • 20 Reply Likes
Official Response

Did You uninstall the old FreeDV version and donwload / install the new version ?

Photo of Jim  KJ7S

Jim KJ7S

  • 176 Posts
  • 30 Reply Likes
I did not..that's what I get fer getting in a hurry hihi..I'll change that when I get back to the house today..thanks for the reminder.
Photo of Jim  KJ7S

Jim KJ7S

  • 176 Posts
  • 30 Reply Likes
One more update. I did uninstall the old waveform fdv version from the radio, and uninstalled the fdv stuff from the computer. Then I installed the new version in the radio and on the computer, and the issue disappeared. Thanks to all who "reminded" me that 1.5 also needed the updated FDV to work properly!  Sometimes our haste in getting the bleeding edge up n running exposes our "Real men don't need instructions" flaw hihi

This conversation is no longer open for comments or replies.