On 6400-M noise at start or stop " a pop" into speakers

  • 1
  • Question
  • Updated 4 months ago
On 6400-M   noise  at start or stop " a pop" into speakers
Is that normal ?
Tks
f6eju
Photo of F6EJU

F6EJU

  • 16 Posts
  • 2 Reply Likes

Posted 4 months ago

  • 1
Photo of bobby

bobby

  • 55 Posts
  • 21 Reply Likes
Very Irritating ... but that is the nature of the beast. Yes it does seem abby normal, but it occurs on every one 6400, 6400M, 6600, and 6600M all the time, so I guess its regular behavior. This probably could have been eliminated with an LC network at the end of the audio circuit, but there would be a fee for that and the units were value engineered.
Photo of Clay N9IO

Clay N9IO

  • 560 Posts
  • 136 Reply Likes
VE'ed? Wow!
Cheap shot Bobby..
Nature of the beast yes, VE'd hardly.
Photo of Rich McCabe

Rich McCabe

  • 1091 Posts
  • 227 Reply Likes
I don't know if the pop has anything to do with value engineering, but there is no doubt there is some VE going on with the rigs. The rigs are compromised in several ways to keep the cost down. The implementation of "existing" Maestro bolted to the front of radio is just one example.

I am not complaining as they did drop the price of the radios and improved the performance. 

I guess my point is there is no secret Flex took value into serious consideration.

Love my 6600!
Photo of bobby

bobby

  • 55 Posts
  • 21 Reply Likes
Sorry Clay, Im not politically correct, I call them as they are, Im from the days when a Coke was a Coke, didn't mean to offend.
Photo of Bill -VA3WTB

Bill -VA3WTB

  • 3515 Posts
  • 839 Reply Likes
The 6500 has a pop at start up as well if my speakers are turned way up, and there was nothing spared in that radio.
Photo of Al / NN4ZZ

Al / NN4ZZ

  • 1809 Posts
  • 642 Reply Likes
Hi Paul,
Agree and while retrofitting the 6300, 6500 and 6700 with a relay or other hardware is not likely at this point there is definitely a solution possible. Guessing the pops were not considered enough of an issue to incorporate a solution in the new models.

Regards, Al / NN4ZZ
Photo of Al / NN4ZZ

Al / NN4ZZ

  • 1811 Posts
  • 646 Reply Likes
I brought this up 4 years ago.....same thing on my 6700. Gerald said it is normal.

You can read about it here: https://community.flexradio.com/flexr...

Regards, Al / NN4ZZ

P.S. I still think it’s like a squeaky car door on a Rolls Royce......but got used to it.
Photo of F6EJU

F6EJU

  • 16 Posts
  • 2 Reply Likes
From F6eju   jean claude
Thanks for all the replies.
If not a source of issue to the BF amplifier so all is well.
Best 73 to you all
Jean Claude F6eju