No hardware listed in PowerSDR v2.7.2, opens in demo mode only

  • 1
  • Question
  • Updated 1 year ago
Purchased used Flex 1500. Ran install proceedures as documented. Seems to have installed correctly. However, only opens in Demo mode. On setup, no hardware listed to select a radio. Drivers are installed properly - Showing both kernel driver and Flex 1500 SDR driver. Any suggestions? I have uninstalled everything and reinstalled numerous times over the past few days. 
Photo of Allan Watermolen

Allan Watermolen

  • 4 Posts
  • 0 Reply Likes
  • frustrated.

Posted 3 years ago

  • 1
Photo of George Molnar, KF2T

George Molnar, KF2T, Elmer

  • 1571 Posts
  • 554 Reply Likes
What version of Windows, and hardware?
Photo of Bill -VA3WTB

Bill -VA3WTB

  • 2912 Posts
  • 632 Reply Likes
make sure radio is on before clicking start Icon
Photo of John

John

  • 432 Posts
  • 33 Reply Likes
Try another usb port as well. FDid you restart computer after install just incase and do you have admin control of computer ?
Photo of Allan Watermolen

Allan Watermolen

  • 4 Posts
  • 0 Reply Likes
Yes. All of the above. It is just an issue with this particular computer. I tried and install on my wife's computer and it works fine there. I believe the problem is when I first installed the software, I ran it in demo mode. Even though I have completely uninstalled the previous software, some of it is lingering there somewhere. If I can find where these little remnant of the previous install are hiding, I may be able to solve the issue.
Photo of Allan Watermolen

Allan Watermolen

  • 4 Posts
  • 0 Reply Likes
I will have to check on the antivirus. Nothing flagged John. Maybe just solve this with a new computer. ;-) I can tell that its not completely uninstalling. Even tried to restore from previous point with no luck.
Photo of John

John

  • 432 Posts
  • 33 Reply Likes
Very strange. I wonder if you have multiple installations on there conflicting with each other. You could try and repair a driver in control panel/devices and point it to the cd. Then reboot and try again. Or, you could remove the drivers ( uninstall ) them first, then uninstall the software, reboot and check if anything remains, then reinstall from a downlaoded installation file off the website. Be interested to know what the problem is.

Good luck
Photo of Tim - W4TME

Tim - W4TME, Customer Experience Manager

  • 9152 Posts
  • 3471 Reply Likes
You have done most of the troubleshooting steps I would have recommended.  And the good news is that you have validated that there is nothing wrong with the radio hardware by it working on a different PC. Sometimes the internals of Windows gets "mucked up" (an IT technical term HI HI) to the point where certain things just don't work anymore.  Figuring out actual root cause can be very challenging if not impossible.  

As a matter of practice, I usually get a new hard drive every 2 years to install a fresh version of Windows on it, reload my applications and then copy over the user data from the previously used Windows.  I keep the old hard drive intact until I know I have transferred all my user data and then use it for a backup drive.  This ensures that every few years I have a solid, better performing hard drive, I usually get more storage space and have a 2nd drive for backups.
(Edited)
Photo of John

John

  • 432 Posts
  • 33 Reply Likes
try this, from a dos window and c: type in  chkdsk /f and hit enter. Say yes to a fix and reboot later, then reboot and let it check the hd for errors.
Photo of Latta

Latta

  • 19 Posts
  • 0 Reply Likes
Allan, did you get this resolved? If so, how? I'm having the same problem.

Jack KF7MKJ
Photo of Pat

Pat

  • 34 Posts
  • 2 Reply Likes
hello
use a usb port of computeur not Hub
uninstall software with RevoUninstaller or equal
(Edited)
Photo of Rob Blackie

Rob Blackie

  • 122 Posts
  • 8 Reply Likes
same issue here  hmm..
Photo of Bill -VA3WTB

Bill -VA3WTB

  • 2893 Posts
  • 626 Reply Likes
just make sure the USB is working on your computer, plug something into it,,like a mouse and see if it is working. If it is,,then change USB cable, then see if it is the radio.
Photo of John

John

  • 432 Posts
  • 33 Reply Likes
either your firewire card is blown or the firewire port on the f3k or f5k if using these models. If using a usb port as on the f1.5k, then the usb port on the 1.5k could be blown.
Check your laptop/pc usb port with another device to see if its working, or swop to another port.
(Edited)
Photo of John

John

  • 432 Posts
  • 33 Reply Likes
I wonder if there is a problem on how windows updates? If certain updates were not allowed to update for whatever reason previously, then this may be an issue. You can download an update repair utility from the microsoft website which will fix and such issues. Some run time files might also be missing ie the c++ and so on.
finally, you could reinstall windows os, or restore back to a previous system first. There must be something missing or corrupted. Another thought was that the port ie com2 or whatever, may be in ese by something else, which has not relinquished control of it.
(Edited)