No drive power with amp inline.

  • 1
  • Question
  • Updated 3 years ago
  • Answered
My flex 5000A will not drive my amp.  The amp relay kicks with PTT but, the flex will not drive it, no power out at all.
Photo of Tom NA

Tom NA

  • 11 Posts
  • 1 Reply Like

Posted 3 years ago

  • 1
Photo of John

John

  • 435 Posts
  • 33 Reply Likes
 If you have output from the flex on its own, then its a keying problem, if not then make sure the  drive control on the flex software ip not on zero which means no output. On second thoughts, is the amp really going into tx  mode......Try a foot switch or key the amp another way and if still not working, try the flex on its own to see if you get rf out....
(Edited)
Photo of Tom NA

Tom NA

  • 11 Posts
  • 1 Reply Like
I do get rf out barefoot,  My drive is set at 50 Watts, and the amp is keying , just no rf out. Is there a transmit inhibit button or something simular that I might be overlooking?
Photo of John

John

  • 435 Posts
  • 33 Reply Likes
If there is rf out confirmed on power meter, then its a problem on the amp side and or the ptt system.. Did you try a carrier or ssb? How are you keying the amp? and have you tried to key it manually.
Photo of Larry - W8LLL

Larry - W8LLL

  • 466 Posts
  • 101 Reply Likes
Coax jumper connected properly? Are you able to pass that 50 watts of drive through the amp? And Is the amp connected to the selected tx antenna?
(Edited)
Photo of Tom NA

Tom NA

  • 11 Posts
  • 1 Reply Like
problem solved, my ALC was turned off.  thank you for every ones help.

This conversation is no longer open for comments or replies.