New DAX issue with this recent update.

  • 1
  • Problem
  • Updated 3 years ago
Since updating to 1.7.30.160.  DAX streams until  I close digital program (psk, jt, etc). Then it no longer works. Says it is streaming but no audio coming through transmit and receive. Tried shutting radio and turning back on. Tried rebooting the computer. The only way to solve this is to do a hard reboot of the box. Never had this problem with last version of software.  I've repeated this several times over the weekend. Is there a way to do a hard reboot without having to be at the box and holding the button? Would be nice to be able to remotely reboot the 6300.  But why should this have to be done? 
Photo of Howard Koenig

Howard Koenig

  • 58 Posts
  • 6 Reply Likes

Posted 3 years ago

  • 1
Photo of Lewis Cheek

Lewis Cheek

  • 240 Posts
  • 41 Reply Likes
Howard, I'm using Windows 7/64 along with WinWarbler version 8.6.4 and as far as I can tell I don't have any problems. I switched between modes and also closed and reopened WinWarbler a number of times and all appears to be works as it should.

I'm using a Flex-6500, but don't think that should change things.

So far I have had zero issues with update to new version.

Lew N4CO
Photo of Howard Koenig

Howard Koenig

  • 58 Posts
  • 6 Reply Likes
Also using Win 7

Photo of Tim - W4TME

Tim - W4TME, Customer Experience Manager

  • 9186 Posts
  • 3541 Reply Likes
Howard - please cold boot the radio to ensure that all of the processors rebooted after the update.  To do this, power down the radio normally, remove DC power for about 15-30 seconds, reconnect DC power and power up the radio using the front panel power button.  Let me know if this  helped.
(Edited)
Photo of Howard Koenig

Howard Koenig

  • 58 Posts
  • 6 Reply Likes
Just happened again after several hours working.. Just stops.
Photo of Tim - W4TME

Tim - W4TME, Customer Experience Manager

  • 9186 Posts
  • 3541 Reply Likes
Did you cold boot the radio as I suggested?
Photo of Howard Koenig

Howard Koenig

  • 58 Posts
  • 6 Reply Likes
yes.. I did
Photo of Tim - W4TME

Tim - W4TME, Customer Experience Manager

  • 9186 Posts
  • 3541 Reply Likes
Thanks for the confirmation.  

Question.  I am a little unsure about your problem description.  When you say "The only way to solve this is to do a hard reboot of the box." please describe what you are doing since in the sentence before you say "Tried shutting radio and turning back on."

Does this mean the radio will not shut down with a momentary press of the power button?