Maybe I'm Doing Something Wrong...

  • 1
  • Problem
  • Updated 4 weeks ago
I have noticed a curious problem with my DAX channel 8. Although the audio feeds thru my PCs, the DAX signal strength meter shows no activity whatsoever. It seems to make no difference what radio slice it is paired with and I can connect a given slice up to another DAX channel, see the signal strength flicker about, but when switched to DAX 8 I get no visual cue from the signal strength display.

This happens with the DAX RX gain to maximum, using the latest generally available software.

And yes, I tried turning it off and on again <grin>.

Any suggestions?

Vy 73,
Roy AC2GS
Photo of Roy Laufer

Roy Laufer

  • 451 Posts
  • 45 Reply Likes

Posted 4 weeks ago

  • 1
Photo of Neal - K3NC

Neal - K3NC, Elmer

  • 561 Posts
  • 191 Reply Likes
Roy I think its a bug, I noticed last week that DAX 8 would not deflect (nor work) on my 6700.
Photo of Ray - K6LJ

Ray - K6LJ

  • 95 Posts
  • 28 Reply Likes
I asked about this before was told it is a known bug and on the list to be fixed in the next release
Photo of John - AI4FR

John - AI4FR

  • 213 Posts
  • 60 Reply Likes
Seems to work as it should here on a 6700 with SSDR Ver. 2.4.9 running Windows 7pro.
Photo of Roy Laufer

Roy Laufer

  • 451 Posts
  • 45 Reply Likes
Thanks to everyone that replied.

As I mentioned before this is evident on the latest greatest version of SSDR , 3.0.27.

I am glad it isn't a problem at my end.

I hope FRS fixes this soon (it is an annoying bug).
Photo of WX7Y

WX7Y

  • 797 Posts
  • 164 Reply Likes
I am pretty sure it is mentioned in the release notes for 3.0.27 if I remember right

Photo of Roy Laufer

Roy Laufer

  • 451 Posts
  • 45 Reply Likes
Afraid not.

There was some vague mention of DAX corruption, that could be be caused by not removing DAX and then re-installing it, but no mention of the DAX 8 signal strength not working.