maclogger dx

  • 1
  • Question
  • Updated 7 months ago
I have mac logger dx running on my mac mini. I have smart sdr running on my pc with my 6300. They are both on the same lan. How do I get mac logger dx to see the portover the lan to connect to the radio.

Can it even be done??
Photo of WW1SS - Steve

WW1SS - Steve

  • 636 Posts
  • 192 Reply Likes

Posted 7 months ago

  • 1
Photo of George Molnar, KF2T

George Molnar, KF2T, Elmer

  • 1585 Posts
  • 554 Reply Likes


Hope this helps.
Photo of WW1SS - Steve

WW1SS - Steve

  • 636 Posts
  • 192 Reply Likes
How did you get something to show in the port box.I cannot get anything there??
Photo of George Molnar, KF2T

George Molnar, KF2T, Elmer

  • 1585 Posts
  • 554 Reply Likes
Once the radio connects with the app, the Port box should populate with the Rig ID (KF2T/3 in my case). Tickle the up/down arrows to see if it's hiding. 
Photo of K3SF

K3SF

  • 186 Posts
  • 53 Reply Likes
oh ...by the way radio needs to be up and running either with dpsdr or ssdr or ssdrios before you will see the radio ID(name) appear in mldx
(Edited)
Photo of WW1SS - Steve

WW1SS - Steve

  • 636 Posts
  • 192 Reply Likes
I never see a radio name. Preferences shows it connected but in the upper left corner of MacLogger DX it shows opening. If you put your mouse over it shoes"the flex 6300 is not connected.

Photo of Don Agro

Don Agro

  • 108 Posts
  • 49 Reply Likes
Hi Steve,

Are you sure the Mac running MacLoggerDX is on the same subnet as the radio ? Your screen shot is too small to read but if you have Port Type set to FlexRadio SmartSDR, the radio name will show up in the Port popup if they are both on the same LAN subnet.
Photo of WW1SS - Steve

WW1SS - Steve

  • 636 Posts
  • 192 Reply Likes
They are both connected to the router via ethernet cable so I assume they are on the same subnet.

Radio ip is 192.168.0.124
Mac is 192.168.0.115
mask 255.255.255.0
Photo of WW1SS - Steve

WW1SS - Steve

  • 636 Posts
  • 192 Reply Likes
If you click on image it will get bigger
Photo of Don Agro

Don Agro

  • 108 Posts
  • 49 Reply Likes
Firewall ? Please send the debug log - File menu Email Debug Log.
Photo of WW1SS - Steve

WW1SS - Steve

  • 636 Posts
  • 192 Reply Likes
Turned off firewall. Will send it when i get home. Do you want me to post it here or email it to you
Photo of Don Agro

Don Agro

  • 108 Posts
  • 49 Reply Likes
Email Debug Log will email it to me.
Photo of WW1SS - Steve

WW1SS - Steve

  • 636 Posts
  • 192 Reply Likes
Sent
Photo of WW1SS - Steve

WW1SS - Steve

  • 636 Posts
  • 192 Reply Likes
Got it fixed . . . For some reason the Ethernet connection was set to a public network. Set it for "Private/Home and bingo it is working.