LAN disconnects with V2.x.x

  • 1
  • Problem
  • Updated 1 year ago
Well I was one of the first to download and register 2.x which went pretty flawlessly.

I did it while I was at work using my VPN and got everything registered on SmartLink etc.   I also monitored a while at work and it seems pretty solid.

So I installed 2.x on my Win10 laptop which I carry to/from work.  Same laptop I've been running 1.10 on.

I get home and connect over the LAN (same LAN, no changes there) and twice in the last hour I've had SSDR 2.x lose the connection to the radio when I have full green bars.

I even switched my access point to my 5G model and still see the problem.

Has anyone else experienced SSDR dropping the connection on the LAN?

Again I want to state that I have not changed a thing on my LAN.  Only installed 2.x.  Prior to the 2.x install I would run 1.10 sometimes for the entire day without an issue.
Photo of Mark WS7M

Mark WS7M

  • 429 Posts
  • 120 Reply Likes

Posted 1 year ago

  • 1
Photo of Tim - W4TME

Tim - W4TME, Customer Experience Manager

  • 9152 Posts
  • 3479 Reply Likes
Does it have a problem when the laptop is wired to your LAN?
Photo of Mark WS7M

Mark WS7M

  • 429 Posts
  • 120 Reply Likes
Jeesh Tim, It's like 8:30pm.  Go take a break.  This can all wait til another day!  I'm sure if your day goes anything like our new release days you must be bushed.

Anyway this laptop does not have a wired LAN port.  I would have to use a thunderbolt LAN adapter and I can try that.

For the last two hours it has been solid on WiFi.  I will keep an eye on it. 

Now go pour yourself a nice whisky and enjoy the evening and thanks for all you do again!

Mark
Photo of Tim - W4TME

Tim - W4TME, Customer Experience Manager

  • 9152 Posts
  • 3479 Reply Likes
No, it is 10:48p on the East coast (my QTH is in NC).  I am about to call it.  I have been at it since 6:45am this morning getting the release ready for distribution.

Try the thunderbolt Ethernet adapter if the problem gets worse.  Is this a Mac by any chance?
Photo of Mark WS7M

Mark WS7M

  • 429 Posts
  • 120 Reply Likes
Ok... Didn't know you were not in Texas...

Yes it is a MacBookPro running Windows 10 native.  

I have never had issues running SSDR on it and under 1.10 I ran SSDR on this laptop during Field Day for close to 10 hours straight.

Anyway so far it is more solid.

You've had a hell of a day and you've done your usual amazing job.   Get some rest and don't let the bitchy crowd get to you.  It's a quality release and it is going very well in my humble opinion.