In 2.5.1 version not work USB CABLE BIT ( 6600 + maestro)

  • 1
  • Problem
  • Updated 6 months ago
In 2.5.1 version don't work usb cable if I use setting "slice" A band 160 - not any bit activated. If I use setting Active Slice. Bit is beeing activated, but I would like use setting "slice".  Version 2.4.9 has worked well.
Photo of Mikhail

Mikhail

  • 7 Posts
  • 1 Reply Like

Posted 11 months ago

  • 1
Photo of Michael Walker

Michael Walker, Employee

  • 1346 Posts
  • 394 Reply Likes
I have created a helpdesk ticket for this.
Photo of Hunter - K3IE

Hunter - K3IE

  • 42 Posts
  • 3 Reply Likes
Same problem here - just upgraded to 2.5.1 today
Photo of Eric Gruff

Eric Gruff

  • 67 Posts
  • 27 Reply Likes
This also occurs with version 3.0.27. I set up an external band filter that works beautifully with Active Slice selected, but when I set it up for Slice B (or any other slice) with everything else exactly the same, it doesn't work.

To help solve the issue - the cable interface thinks the slice is 0.00 MHz, because if I set it to a Slice with a Frequency Range of 0.00 to 0.00, it activates correctly.
Photo of Grant Kesselring

Grant Kesselring

  • 42 Posts
  • 0 Reply Likes
I am also experiencing problems configuring USB Bit cables.  Here is my observation:

Running SSDR 2.5.1.
I am connecting to two Sainsmart 12V usb relay boards to control two bandpass filters for SO2R operation.

A first usb cable is connected from Flex6600 to relay board.  The bit cable is configured on source TX Ant = ANT1 and Trigger=Band.

A second usb cable is connected from Flex6600 to second relay board.  The bit cable is configured on source TX Ant = ANT2 and Trigger=Band.






Now, if the first cable is enabled and the slice using TX Ant1 changes bands, the relay board will follow along properly.  If the second cable is enabled (the first is disabled) and the slice using TX Ant2 changes bands, the relay board will follow along properly.  However, if both cables are enabled at the same time (as shown in the pictures above) the relays do not follow band changes correctly at all.




Photo of Mikhail

Mikhail

  • 7 Posts
  • 1 Reply Like
In 2.6 wrong present. 
But in version 2.6. I was able to get a normally working setting when using the bit dependency on TX ANT
Photo of Grant Kesselring

Grant Kesselring

  • 42 Posts
  • 0 Reply Likes
Mikhail, I've read through the posted cumulative SmartSDR v2.6.0 ChangeLog details, but did not see anything mentioned about USB Cables.  However, I will upgrade from v2.5.1 to v2.6.0 to see if the bug I'm observing has been fixed.  Again, I see no problems when using TX ANT as the source for the bit cable as long as only one slice is in use.  As soon as two slices are in use, the bit cables no long behave properly.  I'll report back with what I see using v2.6.0.
Photo of Grant Kesselring

Grant Kesselring

  • 42 Posts
  • 0 Reply Likes
SmartSDR v2.6.0 has the same issue as well.  I will create a helpdesk ticket.
Photo of Grant Kesselring

Grant Kesselring

  • 42 Posts
  • 0 Reply Likes
This is just a follow-up to the community that Ken NM9P helped me fix my USB bit cable issue.  When configuring a pair of Bit cables to be used to control a pair of BPF's for SO2R, here was the recommendation from Ken:

"The receiver is what is going to be changed first on either slice.  So you want it to track the receiver frequency on the desired antenna so that the Preselector will protect that receiver input.
If you are only using one slice on each pan and antenna input, then there is no chance that you will be transmitting on a frequency band different from the one the receiver is set to on that antenna.  So everything is protected.

Also, having it track the TX frequency doesn't work, because it is only designated as the "TX Frequency" when that slice is selected as the TX slice.  

I'm not sure why source=Slice doesn't work.  I will report that, too."


In summary, these were the settings that worked for me:



Photo of Mikhail

Mikhail

  • 7 Posts
  • 1 Reply Like
I am using the same settings.
Photo of Mikhail

Mikhail

  • 7 Posts
  • 1 Reply Like
Does it problem resolved in 3.XX version? Can anybody check this options - changing bit in usb cable depending on the slice only?