Help with Green signal strength triangle drops

  • 1
  • Problem
  • Updated 1 year ago
My Maestro is hardwired to my router, but the green signal strength triangle on top of the display fades to red or several yellow and sometimes drops the signal entirely. Then returns to full 4-5 bars.  So is this going through Smart Link? And if so is there a way to turn off Smart Link so as to communicate directly through my LAN (everything Cat V hardwire connected)
Photo of W5AP

W5AP

  • 129 Posts
  • 14 Reply Likes

Posted 1 year ago

  • 1
Photo of Jim Gilliam

Jim Gilliam

  • 944 Posts
  • 218 Reply Likes

I don't have a Maestro, but when my computer is hooked directly to the LAN I don't get a Smartlink option, just a direct connect option. When I operate with IOS on my iPad, I get the option of connecting through Smartlink or directly.


Jim, K6QE
Photo of Tom O'Boyle

Tom O'Boyle

  • 28 Posts
  • 3 Reply Likes
I get the same thing with a hard wire connection. I am not connected via Smart Link and everything is on the same local LAN. This does not happen all the time but on days it happens, I seem to see it after a band change.
Photo of AH0U

AH0U

  • 352 Posts
  • 52 Reply Likes
Mine does exactly the same thing. So I just ignore it
Photo of Pat - WH6HI

Pat - WH6HI

  • 439 Posts
  • 81 Reply Likes
Open LAN window and see if there are dropped packets. Some times there are communications errors happening. They could happen for many reasons. Bad cable, RF, connector issues etc.