Help needed to get SmartLink connected to ASUS LTE.

  • 1
  • Question
  • Updated 5 months ago

I am using an ASUS 4G AC55U LTE, this is a radio router/modem operating via the LTE network. Nowhere in the settings UPnP is mentiond and until now no luck with fixed port settings.

Who is using the same LTE router with succes or knows the correct settings to get it going.

73, Albert PA0A  

Photo of Albert PA0A

Albert PA0A

  • 15 Posts
  • 3 Reply Likes

Posted 1 year ago

  • 1
Photo of N2LRB

N2LRB

  • 22 Posts
  • 0 Reply Likes
There is a manual available for your router onlne. I was looking over a page which might be helpful to you should you not be able to use UPnP. You may have to set port forwarding on your router and not use UPnP. Check out: https://www.manualslib.com/manual/1072244/Asus-4g-Ac55u.html?page=55#manual . 

73, Jose N2LRB
Photo of David Decoons wo2x

David Decoons wo2x, Elmer

  • 1208 Posts
  • 249 Reply Likes
One other thing to try (my friend told me about this). 
Try setting both ports to UDP and TCP. He said his would not work until he did that. Mine works as per the screenshot I posted earlier.

Dave
Photo of Albert PA0A

Albert PA0A

  • 15 Posts
  • 3 Reply Likes

Dave,

IP of the radio is OK, the same as TI, I changed UDP and TCP to both and still no green light. My DMZ is on NO, DDNS on NO and NAT passthrough all enabled.

What are we missing ?

Albert  

Photo of David Decoons wo2x

David Decoons wo2x, Elmer

  • 1208 Posts
  • 249 Reply Likes
I do not know. I am out of ideas. I would try rebooting router, radio and pc and try one more time.

Open a Help Desk ticket with Flex at this point.
Photo of Albert PA0A

Albert PA0A

  • 15 Posts
  • 3 Reply Likes

Dave,

Thanks a lot for your help.

Albert  

Photo of David Decoons wo2x

David Decoons wo2x, Elmer

  • 1208 Posts
  • 249 Reply Likes
Caution on the above from Asus support number. Is SPAM!
Photo of Charlie Rubenstein KB8CR

Charlie Rubenstein KB8CR

  • 58 Posts
  • 5 Reply Likes
Check this page of your router's GUI:

Photo of Albert PA0A

Albert PA0A

  • 15 Posts
  • 3 Reply Likes
Thanks Charlie,
But in my LTE 4G version (wireless) of the AC55U this line is missing, so I am not able to use UPnP. At the moment using my old Fritzbox modem via a long and old telephone line but the speed is very slow, 3,5Mbps down and 0,2Mbps up.

73, Albert