help configuration of 2mldpa

  • 1
  • Question
  • Updated 1 month ago
ok... there must be someone who has a Flex 6700 and a Downeast 2mldpa working...I have contacted Downeast and they say talk to Flex...Flex says talk to Downeast...just like the being caught between Flex and 4o3a... no help just finger pointing... I have the ampthat is wired for remote operation I go to band and select 2 meters and the flex shows 2 meters but the 2mldpa does not turn on... no lights.. there is 13VDC at the unit.. there is no DAX streaming.. the USB screen is set to LDPA and shows the USB cable from the 2mldpa.... what am I missing???How is the profile set???
tnx, frustrated
Photo of AH0U

AH0U

  • 55 Posts
  • 1 Reply Like

Posted 1 month ago

  • 1
Photo of Larry - W8LLL

Larry - W8LLL

  • 450 Posts
  • 96 Reply Likes
I read your other thread and am wondering since you were origionally calling the 2mldpa a transverter did you actually setup a transverter in the radio setup transverter tab? If so remove that information so there is no confusion and try again, many of us are using this amp including me and it works as it should.
(Edited)
Photo of AH0U

AH0U

  • 55 Posts
  • 1 Reply Like
no.. it is set as an amp nothing in the transverter set up screen,,sorry for my miscommunication
Photo of AH0U

AH0U

  • 295 Posts
  • 35 Reply Likes
I connected 12vdc across the pigtail and the unit turns on and seems to work ok... DEMI did something incorrectly when they modified it for remote control is the only possible answer I can think of... have phoned and emailed now waiting for a response from them
Photo of WX7Y

WX7Y

  • 658 Posts
  • 123 Reply Likes
I have had mine working here from the Day I received it about 2 years ago, You did not give enough info that it was built for Remote operation, and it wasn't powered up. 
You will probably need a 13.5V Power inserter to turn on the AMP over the Pigtail if I remember right.

Bret
WX7Y
Photo of Mack McCormick

Mack McCormick, Elmer

  • 378 Posts
  • 130 Reply Likes
Yes, the USB bit cable on the LDPA is defective or it is wired incorrectly. You do not need to apply 12VDC to the pigtail for normal operation. I use a DEMI DIPS for satellite work that does power on the LDPA via the pigtail for receive operation.

73,

Mack
W4AX
Alpha Team
Photo of Mack McCormick

Mack McCormick, Elmer

  • 378 Posts
  • 130 Reply Likes
Load team viewer on your computer and send me your phone number to W4AX .mack@gmail.com and I will walk you through the set up. I have two of these and they work flawlessly

Mack
W4AX
Alpha Team
Photo of AH0U

AH0U

  • 55 Posts
  • 1 Reply Like
I emailed it to you many tnx
Photo of Larry: KE2YC

Larry: KE2YC

  • 73 Posts
  • 6 Reply Likes
Hi
Hope this helps, copied from other post:

Burch - K4QXX
404 Posts 73 Reply Likes
I was the one who posted I had figured it out. I was surprised that the thread was closed? Not sure what that is about. Once you supply power and plug in the USB cable for the 2MLDPA, you click on the settings menu and then USB cables. You will then see the cable listed. Double click on the entry and then you can name the cable and select the Cable type (in this case, LDPA). Once this is done, when you select 2 meters from the band menu, the amp powers on. I have the same issue as George as I have to select to enable the preamp each time I restart SSDR. The premap setting is also under the Settings, USB cables and then select the amp.
Like Comment

Larry
Photo of Mike Presnell

Mike Presnell

  • 38 Posts
  • 10 Reply Likes
You can give me a call on the phone and I can help you if you are interested.  You can email me at mike@wb0o.com

Photo of Maher Dazaz

Maher Dazaz

  • 7 Posts
  • 2 Reply Likes
I am using this product with out any problem

http://q5signal.com