Gary

  • 1
  • Problem
  • Updated 3 years ago
I have a Flex-5000A that is putting out less than 10 watts on all bands.
Photo of Gary

Gary

  • 4 Posts
  • 0 Reply Likes

Posted 3 years ago

  • 1
Photo of Patrick Greenlee

Patrick Greenlee

  • 6 Posts
  • 2 Reply Likes
GAry, Too bad you are having troubles with your fine radio.  I think more info is needed before anyone could help much.  How do you measure the power?  It it measured in "Tune" or SSB or?

If you have a dummy load use that in place of an antenna.  Select power out for the built in meter in upper right corner of the display.  Put the radio in "Tune" and slide the drive slider from 0 to 100 and back.  What happened as measured by the meter?  Do you have an independent HF watt meter? If yes try the  experiment above with the watt meter between the xcvr and the dummy load.  What happened?

Maybe others have better assistance so come on guys don't  let this guy struggle with  my level of capabilities.

Patrick   NJ5G
Photo of Gary

Gary

  • 4 Posts
  • 0 Reply Likes
HI Patrick I have tried about everything.  I use the radio for 6 meters and it only puts out 3 watts and about 8 watts in tune mode with the tune set at 100.  I just checked the HF bands and they also put out about 8 watts on dummy load  The Flex meter shows nothing.on any bands.
Photo of Rick

Rick

  • 158 Posts
  • 20 Reply Likes
I've experienced some lower output on some bands but nothing that low. Try CTL/SHIFT i to bring up the PowerSDR voltage compare what you see at idle and key down. ANd also take NJ5G's suggestions seriously as they are all good. If there really is a problem then file a ticket with Flex as you may need to send it in. I may have to do that myself at some point.
Rick, W2JAZ
Photo of Luis del MOlino

Luis del MOlino

  • 45 Posts
  • 3 Reply Likes
Try to reset the database. Some times this is an indication of a corrupted database. Its a classical in PowerSDR.

73 Luis EA3OG
Photo of Gary

Gary

  • 4 Posts
  • 0 Reply Likes
OK Luis I was thinking about doing that..  I will just have to set everything up again but it would be worth it if it fixes it.  Thank you.