FLEX 6600M WSJTX SLICEMASTER

  • 1
  • Problem
  • Updated 4 weeks ago
  • (Edited)
I have a 6600M using Slicemaster with WSJTX Progam .... Slice Master is opening up and bringing up the WSJTX Program just fine . its reciving fine when I hit tune on the ft8 progam I hear the click that is it activated but no out put power on the rig . im using the newest 2.4 version on Smart SDR program . when I go over on computer and click tune the output power is working fine . I have DAX on and is blue on TX streaming and blue on slice A channel 1 all looks great just want tx everything is working but the transmit power on the ft8 program ... also on audio in ft8 program input is DAX AUDIO RX 1  and on the output its set to DAX AUDIO TX all looks good just want transmit  running windows 10 pro can anyone help on this problem thanks 
Photo of Jimmy Collis

Jimmy Collis

  • 51 Posts
  • 8 Reply Likes

Posted 4 weeks ago

  • 1
Photo of N8AUM

N8AUM

  • 29 Posts
  • 1 Reply Like
I've had this happen to me many times, EVERYTHING  looks like its working but no RF. I have to restart  WSJT and Smartsdr than all is fine until next time lol Happens with both, Win7 & Win10 PC's
Photo of Jimmy Collis

Jimmy Collis

  • 51 Posts
  • 8 Reply Likes
Thanks for reply ive tried that also ill keep looking thanks again 
Photo of K1DBO

K1DBO

  • 503 Posts
  • 95 Reply Likes
Jimmy,

It sounds like you've got it all covered.  But make sure your TX Low Cut and High Cut filters are set to pass the tune signal from WSJT-X



Also in the DAX Control Panel, make sure the output level there is set somewhere around halfway.




When you hit the Tune button in WSJT-X the red level meter should get up close to zero (full scale).

If it isnt, you might need to increase the "Pwr" level in WSJT-X.



--Don

(Edited)
Photo of Jimmy Collis

Jimmy Collis

  • 51 Posts
  • 8 Reply Likes
Thanks for info Don im at work right now ill check all this in the a.m. I know the RF is wide open on Smart SDR I had that problem before and that was what was wrong with it . I check all the other great advice you send in the A.M. Thanks again Don for the fast reply and the advice ... ill let you know whats going on 
Photo of Jimmy Collis

Jimmy Collis

  • 51 Posts
  • 8 Reply Likes
Everything looks good Don still not transmitting ill do some more research thanks again Don 
Photo of K1DBO

K1DBO

  • 503 Posts
  • 95 Reply Likes
Putting it all together then....



when you hit the Tune button in WSJT-X, you should see a strong signal in the TX Stream of the DAX Control Panel, then in SSDR, your TX Level should also show a strong reading (sorry my yellow hightlight didnt show well there).  You've confirmed the DAX Control Panel is showing a signal, but how about the TX level in SSDR?

If that's where it all stops, it probably time to reboot everything... the computer and the radio.  It might be as simple as restarting just the DAX Control Panel, but that doesnt always do it.  A reboot is a good way to verify if you are having a configuration problem or experiencing some kind of a glitch. 

Oh, and make sure your RF Power is set higher than 0.  In my screen grab, I have it set to 1.

--Don