Error on Maestro Screen

  • 1
  • Problem
  • Updated 6 months ago
  • In Progress
Been getting this error on Maestro . . . Any Ideas



Photo of WW1SS - Steve

WW1SS - Steve

  • 640 Posts
  • 195 Reply Likes

Posted 1 year ago

  • 1
Photo of Burch - K4QXX

Burch - K4QXX

  • 377 Posts
  • 65 Reply Likes
I've not gotten that first screen but I have gotten the "waiting on hardware initialization" several times in the past.  When I get that screen, I put into AC power and reboot.  Sometimes it takes several tries but it has always eventually booted up correctly.  It will then usually work fine for awhile.

Burch
Photo of Sergey, R5AU

Sergey, R5AU

  • 846 Posts
  • 111 Reply Likes
Steve , probably external board disconnected , necessary to check USB connection inside
Photo of Ray DeVreugd

Ray DeVreugd

  • 43 Posts
  • 12 Reply Likes
I had a similar issue while traveling. Since I live in Austin area I took it in. Found a loose connector inside the Maestro. Good luck
Photo of WW1SS - Steve

WW1SS - Steve

  • 640 Posts
  • 195 Reply Likes
It starts with this



I am on AC power.

What External Board???
Photo of Sergey, R5AU

Sergey, R5AU

  • 846 Posts
  • 111 Reply Likes
Oups, interesting case, in one side HW not initialized and in other side client connected and tells what radio occupied by other client.
So , Steve, for now, after ac outlet connected and Maestro power off/on , both messages appearing again ?
Photo of WW1SS - Steve

WW1SS - Steve

  • 640 Posts
  • 195 Reply Likes
AC was never disconnected. It will sometimes work for days before the message appears. No message will not appear again.
(Edited)
Photo of Steve K9ZW

Steve K9ZW, Elmer

  • 1289 Posts
  • 657 Reply Likes

If this is repetitive, suggest you open a Help Ticket Steve KK9W.

FRS has some techniques that can help, or unfortunately in some cases errors signal that the Maestro needs to go in.

GL and 73

Steve K9ZW

Photo of Sergey, R5AU

Sergey, R5AU

  • 846 Posts
  • 111 Reply Likes
You are right Steve, some time electronics is a science about contacts knowledge )
and we should support knowledge base collection on FRS side
Photo of Tim - W4TME

Tim - W4TME, Customer Experience Manager

  • 9152 Posts
  • 3478 Reply Likes
I have converted this topic to a support HelpDesk ticket (http://helpdesk.flexradio.com) for expedited issue resolution.  Please respond using the HelpDesk ticket for issue resolution.

If anyone else is experiencing an issue similar to this one, please submit a HelpDesk support ticket for issue resolution.
Photo of rjguidrysr

rjguidrysr

  • 77 Posts
  • 10 Reply Likes
Hi Tim, my new out of box is giving 152 error but have seen the x,y,z stuff as well.  Put in the ticket and it has never come up yet with a display of slice but knobs and is actually controlling the 6600. But gives loading forever never does come up
Photo of Johan / SE3X

Johan / SE3X

  • 86 Posts
  • 20 Reply Likes
On my prevoius, the older model, I had the second screen a couple of times. Turned out to be DC plugg not always making contact. Pulled it out, then back again, and it worked again. Replaced the DC cord and it seemed to fit a bit tighter, problem solved. I would double check if I was you.
(Edited)