DStar problem with SmartSDR 1.7.30

  • 2
  • Problem
  • Updated 2 years ago
  • Acknowledged
I installed the latest SmartSDR, v1.7.30, to my Flex 6300 and all went well and no problems until I tried DStar.  I uninstalled all Flex software and versions before I installed SmartSDR 1.7.30.

All seems to work well in FM, SSB, CW, and digi modes.  But I tested DStar using my ThumbDV drive and my Elecraft 2mtr transverter and saw some strange things happen.

At first it seemed to work well and I was talking and getting a good report from a buddy of mine on the local DStar repeater.  Then, after a short period of time, perhaps 1-3 minutes, the DStar waveform companion app went totally grayed out for a second and I get a notification saying it  (the app) just connected the radio.  Apparently it disconnected and reconnected. And then it started cycling about every 15-16 seconds connecting.

Actually I don't see any notifications saying it is logging out so I am assuming that since the app goes grayed out and then un-grays a second later after the connect notification.

And it just keeps cycling whether I am transmitting OR not.

Using Windows 10 on 2.6ghz Quad core AMD with 8gb RAM.

As far as I can tell all other modes doing OK.

I did uninstall completely DStar and rebooted the Flex and Windows - then reinstalled DStar but same thing still happens when I start the DStar app.  Just continually connects (and I ASSUME) disconnects every 15-16 seconds.

 Has anyone else seen anything like this with DStar in SmartSDR 1.7.30 ??  

---Gary WB8ROL
Photo of Gary L. Robinson

Gary L. Robinson

  • 217 Posts
  • 42 Reply Likes

Posted 2 years ago

  • 2
Photo of Tim - W4TME

Tim - W4TME, Customer Experience Manager

  • 9013 Posts
  • 3412 Reply Likes
Official Response
I have entered this problem report with all of your comments into our bug tracker for additional investigation. This is defect #3608.  Thank you for the defect report.