downgrade to 1.9.13 from 1.10.8.3 just stayin on update for 20 minutes or more

  • 1
  • Question
  • Updated 2 years ago
  • Answered
downgrade to 1.9.13 from 1.10.8.3 just stayin on update for 20 minutes or more showing just update on radio setup.
Photo of James Madden

James Madden

  • 183 Posts
  • 11 Reply Likes

Posted 2 years ago

  • 1
Photo of Mack McCormick

Mack McCormick, Elmer

  • 316 Posts
  • 115 Reply Likes
James,

I'm unclear what the problem is. If you're in the middle of an update and it appears that it is not completing then just power off the radio and restart it. All should be fine. If you have another issue please describe more clearly.

Mack
W4AX
Alpha Tester
Photo of James Madden

James Madden

  • 183 Posts
  • 11 Reply Likes
thanks I did power off the radio. when it powers back on the radio says updating software and the radio light is violet..
i closed and opened smartsdr 1.9.13 and it doesn't show the radio. argh.
Jim
Photo of Mack McCormick

Mack McCormick, Elmer

  • 316 Posts
  • 115 Reply Likes
Jim,

If the radio light is violet then wait about 5 minutes. If the firmware doesn't complete then power off the radio, REMOVE THE DC Power from the radio for one minute, and reboot. All should be fine. Trust me, as an Alpha tester since the very beginning sometimes, though very infrequently, these things happen.'

Mack
W4AX
Alpha Tester
Photo of James Madden

James Madden

  • 183 Posts
  • 11 Reply Likes
the radio power switch doesn't work. I tried turning off the power supply, i'll try again and wait a few minutes. but when I did this before the radio automatically turned on in update mode.
Jim
Photo of Mack McCormick

Mack McCormick, Elmer

  • 316 Posts
  • 115 Reply Likes
Ok, wait about 5 minutes after power on. It should self recover.
Photo of James Madden

James Madden

  • 183 Posts
  • 11 Reply Likes
I turned off the power supply. waited about ten minutes and turned it back on. the radio automaticall powers up. the text display says updatinbg software, and the power light is still showing violet. wait a second the radio just restarted and the text display says calibrating, it just power cycled and now smartsdr shows the radio and when i click on connect it works. thanks so much.
Jim

This conversation is no longer open for comments or replies.