default settings need fixin!!!!!

  • 1
  • Problem
  • Updated 5 years ago
  • Not a Problem
OMG before someone goes deaf please check your default setting when new software is released!!!!!   I went to 80M this morning for the first time since the update and the AGC was off and threshold at max and now my ears are ringing like crazy.  AGC should be set to MED by default on all bands and thresh at midrange.  This will be tailored by the user of course after install but the releases need fixin.

THanks
Greg

Photo of Greg

Greg

  • 656 Posts
  • 63 Reply Likes

Posted 5 years ago

  • 1
Photo of K1UO - Larry

K1UO - Larry

  • 850 Posts
  • 135 Reply Likes
Hi Greg,
I know you have done a few resets...does 80M always default to that AGC condition on a reset?  I didnt see that here.

regards
Larry  K1UO
Photo of Greg

Greg

  • 656 Posts
  • 63 Reply Likes
I have not noticed it on the previous update and this was the first time on 80 since 1.1 so I cannot say.  I just know going there for the first time this morning about blew my ears off...literally.

The good news is that I worked FT5ZM on 80 this morning. :)
Photo of K1UO - Larry

K1UO - Larry

  • 850 Posts
  • 135 Reply Likes
Congratulations Greg..  Thats a long haul from ur QTH.
Photo of Greg

Greg

  • 656 Posts
  • 63 Reply Likes
Thanks...just a good path from here I guess.  I have heard them 10db over S9 on 17M at times.  Okay, not often but it happened. :)  Unfortunately I did not have the time available at that time to work them so I still need them on 17, 15, 12 and 10 (and 160...don't know if they have been on 160 or not).


Photo of Tim - W4TME

Tim - W4TME, Customer Experience Manager

  • 9186 Posts
  • 3542 Reply Likes
Official Response
The defaults are AGC=MED and the threshold value is 50

This conversation is no longer open for comments or replies.