CW Skimmer Issue After Win10 Update

  • 1
  • Problem
  • Updated 3 years ago
  • Solved
CW Skimmer was working fine a week or two ago.  Now, after the Win10 update and the complete SSDR uninstall and reinstall per Tim's August procedure, Skimmer does not appear to see the DAX I/Q stream at all. All my CAT-related apps are again working fine.  

When I select a DAX I/Q channel for a panadapter I see the data rate on the LAN go up like normal.  So, I am assuming SSDR is sending the data.  But Skimmer just is not seeing it.  Also, when I look at the net datastream with Wireshark I am not certain what to look for re the I/Q stream.  Frankly, not seeing much difference in the Wireshark results with no I/Q streams enabled and with all four at 192K each.  Seems strange, but I am far from a net-wizard!  Probably looking at this incorrectly and missing the obvious.

Anyone else having this issue?  Thanks!

73, Tom
K1FR
Photo of K1FR

K1FR

  • 107 Posts
  • 9 Reply Likes

Posted 3 years ago

  • 1
Photo of K1FR

K1FR

  • 107 Posts
  • 9 Reply Likes
Official Response
Got it fixed!!  I had been staring at the obvious and totally missing it.  Finally sunk in -- the CW Skimmer Signal I/O device and Audio I/O device settings were scrambled.  How?  No idea.  But, once I set the signal I/O device to the proper DAX I/Q channel as was well.

Thanks again for the helpful suggestions.

Think my shack is now back to "normal"  -- which means waiting for the next challenge!  Guess that is why ham radio has been such a lasting fun hobby.  Never gets old.

73, Tom
K1FR