CW Sidetone skipping or bad connection?

  • 1
  • Question
  • Updated 3 years ago
  • Answered
I just started doing CW with my Flex 6300. This happened on both the Iambic paddle and the straight key.  I would be sending CW and the sidetone would drop out.  

I am not sure if there is a setting I am missing, if it'sthe speakers (polk hampden), I doub't both keys would be bad, causing this kind of problem.  

Any thoughts on what this could be? Right now I am mostly using the straight key while I brush up on my CW.  Both keys have worked on other radios just fine in the past.

Thanks!
Andy
Photo of Andrew Holman

Andrew Holman

  • 67 Posts
  • 12 Reply Likes

Posted 3 years ago

  • 1
Photo of K7FU

K7FU

  • 36 Posts
  • 4 Reply Likes
I believe that this is a known problem and I have been posting about this for awhile now. Others are having the same problem with the 6300. If they don't fix it soon the rig is going to be sold.

https://community.flexradio.com/flexradio/topics/flex-6300-missing-random-dits
Photo of Pit - DJ4GX

Pit - DJ4GX

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes

The Problem is since the Version V1.6** and still activ. You can solve that temporairily by downgrade to V1.5. There the CW sidetone works fine, but you dont have the other features from the V1.6 Version. Hoping that Flex will fix that now, because many of my friends sold their Flex rigs now. Ist takes too long time Flex needs to fix the lot of software problems coming with the last Versions V1.6. The new Version was promised to middle of April - but now ist end of April :-(

(Edited)
Photo of Andrew Holman

Andrew Holman

  • 67 Posts
  • 12 Reply Likes
Official Response

This conversation is no longer open for comments or replies.