connection loss when changing bands

  • 1
  • Problem
  • Updated 4 months ago
Having connection problems, Changing bands causes the problem about half the time, transmitting sometimes also causes it and then just at random.

Connection signal will go down to 1 yellow bar then slowly come back up, Changing band from tab on left side of screen will cause it about 50% of the time,i hear clicks but there no power output.

Running Win 7, tried many different Ethernet cables including supplied one, also direct connect or go thru my router seems to make no difference
Photo of K5ROX

K5ROX

  • 87 Posts
  • 15 Reply Likes

Posted 4 months ago

  • 1
Photo of Bill Roberts

Bill Roberts

  • 205 Posts
  • 33 Reply Likes
Can't explain the changing bands part but I have experienced fluctuations in the network quality meter in the lower right corner of the screen.  I would check the status of your network card under Device Manager then Properties.  Make sure that everything is set for maximum performance  For example, make sure that any "green" or "power saving" mode is disabled.  My experience is that occasionally during operating system updates, Microsoft resets power management on various PC subsystems to "green" values.  That produces network quality problems on my Flex 6300.
Photo of N5LB - Lionel B

N5LB - Lionel B

  • 124 Posts
  • 22 Reply Likes
I'll confirm W10 changes ethernet card to power save.  So, I change it back to always on, and sure enough, after some time it changes back to "green".  It seems random.  This W10 on a desktop with direct connect to 6400. .