Comment on New Software

  • 4
  • Praise
  • Updated 4 years ago
Just loaded SmartSDR v1.3.0 and SmartSDR CAT v1.3.0.0 to my 6500. I use DDUtil 3.0.8.00 to control my Tokyo Hy Power Antenna Tuner and Amp. for band changes. So far there are no problems and all is working well. Bands change promptly and tune up is instant.
Photo of Alan ---  N5MSE

Alan --- N5MSE

  • 13 Posts
  • 0 Reply Likes

Posted 4 years ago

  • 4
Photo of k0eoo

k0eoo

  • 577 Posts
  • 78 Reply Likes
Good to hear some good news with the new update....  I have been holding off upgrading to V1.3 until the dust settles and I find out if any big issues crop up....  I run a 6500 with DDUtil controlling my band switch via the LPT port, KPA500, Alpha 87A, LP-100A and 3ele SteppIR....

I think you're only the second good report I have seen on the community running more than just the radio...

Any other good reports??
Photo of W3DCB

W3DCB

  • 86 Posts
  • 14 Reply Likes

Dear Flex:

Good job with 1.3!  Keep up the good work.  Each update gives us a better SDR Radio-Server.

de W3DCB Daniel

Photo of Rick Hadley - W0FG

Rick Hadley - W0FG

  • 556 Posts
  • 118 Reply Likes
And another 'attaboy' from here.  Got the profiles working after clearing the persistence database and CWX is really going to be nice.  It appears that the EQ settings are not saved in profiles.  Is that correct?
Photo of KY6LA - Howard

KY6LA - Howard, Elmer

  • 3471 Posts
  • 1335 Reply Likes
EQ Settings are NOT Saved under the Global Settings Tab in the Profile Manager

They are saved under the Transmit Settings Tab in the Profile Manager

Much more flexible that way
Photo of KY6LA - Howard

KY6LA - Howard, Elmer

  • 3471 Posts
  • 1335 Reply Likes
I run a 6700 with DDUtil controlling Expert Amp SPE-2K-FA, Yaesu GX2800-DXA Rotor, LP-100A Wattmeter, Wavenode WN2d Wattmeter,  4ele SteppIR MonstIR via SDA100 Controller

No issues  - Everything follows the frequency perfectly  and I usually run the entire station remotely via my iPad
Photo of k0eoo

k0eoo

  • 577 Posts
  • 78 Reply Likes
Thanks to all the positive comments from V1.3 users.  I installed V1.3 today and everything seems to be working just fine.... Many thanks to the Flex team!
Photo of Phill Beistel

Phill Beistel

  • 22 Posts
  • 3 Reply Likes
I installed 1.3 the day of release and once I figured out how to setup the profiles they work 'clean and slick'. The part of the new release that I like most is that nothing that I use was 'broken' in the process. Even the slow AGC issue seems somewhat resolved. Good job! I hope the next release is as clean and painless!
Photo of Steve - M3SXA

Steve - M3SXA

  • 131 Posts
  • 15 Reply Likes
Installed on two computers both using win 7 one 32x one 64x install went fine and for the limited amount of time I get to spend on the radio no problems with how I use the radio.... Just need to try the profiles out...
Great stuff FRS.... Thumbs up from me....