6500 No rf power from display but I have power

  • 1
  • Question
  • Updated 10 months ago

Playing with Mics today (RE20/ShureSM7B) and my Studio Projects VTB1 also. After an hour of playing with them, NOW there is NO RF power coming from the meter. I am being heard on the air, so did I push something by accident. New to the 6500, so Thank you for your time and patience. Mark

Photo of mark Caton

mark Caton

  • 9 Posts
  • 0 Reply Likes

Posted 10 months ago

  • 1
Photo of Bill -VA3WTB

Bill -VA3WTB

  • 3002 Posts
  • 660 Reply Likes
were are you on the band, maybe I can join you, I'm on 40
Photo of mark Caton

mark Caton

  • 9 Posts
  • 0 Reply Likes
Hello Bill: I put my Telepost digital watt meter in line and I am seeing .64 watts. DOES NOT sound good!!!
Photo of Osama

Osama

  • 7 Posts
  • 0 Reply Likes

hi . be sure that your choosing the mic from mic inputs .. its located upper the processor button... 73

9k2od 

Photo of mark Caton

mark Caton

  • 9 Posts
  • 0 Reply Likes
Osama: Thank you for the input. I have used a Telepost 100A watt meter and NOW found out that I am only doing .64 watts. The Mic inputs are on BAL. This radio only has about 2 minutes of transmit on it.
Photo of James Whiteway

James Whiteway

  • 905 Posts
  • 222 Reply Likes
Be sure you are transmitting into a matched antenna. It sounds like you may not have transmit & receive set to the same antenna. So, the radio is protecting itself by dropping power. (I know from experience)
Also, check mic gain etc.
Just some quick suggestions. The 6500 is a great radio.
James
WD5GWY
Photo of mark Caton

mark Caton

  • 9 Posts
  • 0 Reply Likes

Hello James: Thank you for your input. I have everything were it should be, hopefully!!

Slice A RED  Ant1 and Slice A Blue Ant 1 also. Mic gain is at  38 because of Preamp doing the work. Thank you Mark

Photo of Gary  w8vi

Gary w8vi

  • 38 Posts
  • 21 Reply Likes
Try changing your MIC and Transmit profile settings. I've had the same issue and selecting different  options fixed it. 

When you push Tune is that working correctly?

Gary
W8VI 
Photo of mark Caton

mark Caton

  • 9 Posts
  • 0 Reply Likes

Hello Gary: I am at work as of this writing to you. I will be home tomorrow morning after 8 am PST and will try your settings. Thank you for your input also.

Mark


Hello Gary: I tried those MIC and Transmit profiles and nothing happened. Thank you again

(Edited)