1W out with FLEX-1500 after update

  • 1
  • Problem
  • Updated 4 months ago
Hi all,

I update PowerSDR KE9NS v2.8.0 from build 80 to 113 and my FLEX-1500 is running 1W max instead of 5W. I don't know where is a problem...

Any idea?

Richard OK8WW
Photo of Richard Gasparik

Richard Gasparik

  • 10 Posts
  • 0 Reply Likes

Posted 4 months ago

  • 1
Photo of Gavin Badenhorst

Gavin Badenhorst

  • 13 Posts
  • 4 Reply Likes
Confirm that the drive and the tune is set at 100. The default tune drive sets at 10. I am presuming you are using the same power meter that you used before the upgrade.
Photo of Richard Gasparik

Richard Gasparik

  • 10 Posts
  • 0 Reply Likes
Yes, drive and tune is set to 100, using always he same power meter..
Photo of Richard Gasparik

Richard Gasparik

  • 10 Posts
  • 0 Reply Likes
funny, I came back to build 92 and it works...looks like a bug in the sw...
Photo of Gavin Badenhorst

Gavin Badenhorst

  • 13 Posts
  • 4 Reply Likes
Good stuff so the radio is 100%
If you send KE9NS an email he will respond pretty quickly. He has helped me before. Regards Gavin ZS6BG
Photo of Richard Gasparik

Richard Gasparik

  • 10 Posts
  • 0 Reply Likes
I'm sure he is on the list here...happy that the radio is OK :)
Photo of Darrin - KE9NS

Darrin - KE9NS

  • 107 Posts
  • 21 Reply Likes
I tested my 1500 running v2.8.0.113 with no issues (5 watts out to a dummy load).
As a test, do a  Setup->Factory Defaults (this will make a backup of your current database to you desktop first). Or a SHIFT+CTRL+C and do a restore calibration from the EEPROM to your database and see if that fixes it? (with Tune reset back to 100)


Darrin ke9ns.com
Photo of Bob G   W1GLV

Bob G W1GLV

  • 738 Posts
  • 131 Reply Likes
Rich, I own a Flex-1500, check your antenna selection, it may be set for a transverter. Just a thought.
Photo of Dudley - WA5QPZ

Dudley - WA5QPZ, Elmer

  • 174 Posts
  • 27 Reply Likes
Are you selecting Tune button?  Select Tune,  then while the "Tun"   is selected,  then move the " Drive "  control to 100 % .   There is a normal operation and then a Tune selection WHILE selected only ..   The default is 10% not 100% in Tune. 

73,
Dudley
WA5QPZ